Sofia

Rejseguide
Sofia
Bulgariens hovedstad byder på flere tusinde års historie og kultur, smuk arkitektur, et spændende natteliv, moderne butikscentre og smukke bjergområder.

Sofia har genopfundet sig selv som en livlig og kosmopolitisk by siden slutningen af det kommunistiske styre i Bulgarien. Gå en tur i skyggen af byzantinske bygninger, kirker med guldkupler og monumenter fra det kommunistiske styre, og udforsk moderne butikscentre, de mange hektarer med parker, elegante boulevarder og den livlige cafékultur. Med noget af Europas smukkeste arkitektur og skiområder lige udenfor døren har Sofia masser at vise sine besøgende.

Beundr den smukke Alexander Nevsky Katedral, der har flere forskellige kupler. Træd indenfor, og kig nærmere på dens byzantinske vægmalerier. Ved siden af katedralen finder du Sveta Sofia-kirken fra 1600-tallet, som byen er opkaldt efter. Se også Rotunda Sveti Georgi, der menes at være byens ældste kirke. Bygningen i røde mursten blev bygget af romerne i det 4. århundrede. Besøg Banya Bashi-moskéen fra 1500-tallet.

Kig nærmere nogle af de omkring 650.000 artefakter, som hører hjemme på Nationalhistorisk Museum. Lær mere om den bulgarske kunst fra det 19. og 20. århundrede på Det Nationale Kunstmuseum.

Tag på shoppingtur i et af byens butikscentre. Disse inkluderer Bulgaria Mall og The Mall, der er et af de største butikscentre i Sofia. På markedet Graf Ignatiev kan du købe masser af friske frugter og grøntsager. Tag en pause fra shopping og sightseeing, og nyd en drink på en fortovscafé eller en picnic i parken Borisova Gradina.

Sofia ligger ved foden af Vitosha-bjerget, der er 2.290 meter højt. I foråret og om sommeren kan du tage ud at vandre på de mange afmærkede stier, og om vinteren kan du stå på ski.

Hvis du vil opleve Sofias natteliv, kan du besøge Vitosha-boulevarden, der er Sofias centrale butiksgade. Vælg mellem de mange trendy barer og caféer. Hvis du vil se en musik- eller danseforestilling, kan du besøge Sofias opera og ballethus.

Sofia er en kompakt by. Mange af seværdighederne ligger i gåafstand fra hinanden. Du kan også benytte dig af byens offentlige transport eller leje en bil. Med mange tusinde års historie, en rig kulturarv og en livlig social atmosfære er Sofia en fascinerende og stadig mere populær feriedestination.

Hvor kan jeg overnatte i Sofia

Sofia Balkan Palace
Sofia Balkan Palace
5 out of 5
5 Sveta Nedelya Square, Sofia, Sofia
Prisen er 1.007 kr. pr. nat fra 1. nov. til 2. nov.
1.007 kr.
pr. nat
1. nov. – 2. nov.
Overnat på dette hotel med luksusfaciliteter i Sofia, som har 5 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, spa med fuld service og morgenmad. De populære seværdigheder ...
8,2/10 Very Good! (808 anmeldelser)
Luxury hotel
"I stayed here first time and absolutely loved it. Made in old classic style and it looks fantastic. Rooms are great and the same is the location. Breakfast as well"

Anmeldelse fra 25. nov. 2021

Sofia Balkan Palace
Grand Hotel Millennium Sofia
Grand Hotel Millennium Sofia
5 out of 5
89B, Vitosha Blvd., Sofia, Sofia
Prisen er 1.178 kr. pr. nat fra 14. okt. til 15. okt.
1.178 kr.
pr. nat
14. okt. – 15. okt.
Overnat på dette hotel med luksusfaciliteter i Sofia, som har 5 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, 2 kaffebarer/caféer og spa med fuld service. Vores gæster ...
9,2/10 Wonderful! (219 anmeldelser)
Top class
"Perfect and luxury hotel. Top class fitness and spa. Rooms are modern, big with a lot of comfort."

Anmeldelse fra 7. sep. 2021

Grand Hotel Millennium Sofia
Central Hotel Sofia
Central Hotel Sofia
4 out of 5
52, Hristo Botev Blvd., Sofia
Prisen er 625 kr. pr. nat fra 29. okt. til 30. okt.
625 kr.
pr. nat
29. okt. – 30. okt.
Overnat på dette hotel med spa i Sofia, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, spa med fuld service og roomservice. Vores gæster fremhæver især de generelle ...
8,8/10 Excellent! (999 anmeldelser)
Well located hotel in Sofia
"Nice wine, spa very small but functional. Hammam didn’t work. Super good location, helpful staff (called the restaurant to reserve for us)"

Anmeldelse fra 7. aug. 2023

Central Hotel Sofia
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
ATM LUX APART
ATM LUX APART
3.5 out of 5
bul.Kliment Ohridski 3-A, Sofia, Sofia City Province
Overnat i denne lejlighed med 3,5 stjerner i Sofia. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og et tv. De populære seværdigheder Museum of Socialist Art og ...
7,8/10 Good! (14 anmeldelser)
ferah temiz daire
"ücretsiz otopark ve wi-fi imkanı olan temiz, ferah ve geniş daire. aile için uygun."

Anmeldelse fra 6. sep. 2023

ATM LUX APART
CityResidence Aparthotel
CityResidence Aparthotel
3.5 out of 5
Dunav street 38, Sofia, Sofia City Province
Overnat på dette lejlighedshotel med 3,5 stjerner i Sofia. Nyd godt af gratis Wi-Fi, massage på værelset og en terrasse. De populære seværdigheder Sveta Petka ...
7,8/10 Good! (46 anmeldelser)
This place is decent.
"This is a good property. Good check in experience. I get the impression that alot of people who go to this property want "the moon on a stick". If you want value, cleanliness, quiet, and adequate facilities. This is fine."

Anmeldelse fra 2. jul. 2023

CityResidence Aparthotel
Aparthouse Borovo
Aparthouse Borovo
3 out of 5
Str. Nevestina Skala 16, Sofia
Overnat på dette lejlighedshotel med spa i Sofia, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og spa med fuld service. De populære seværdigheder ...
9,2/10 Wonderful! (5 anmeldelser)
Spacious apartment with friendly service
"The apaprtment is a bit outside city center. Very spacious, the balcony was generous as well. There is a washing machine that functions very well. Only thing to be improved is cleanlines in the kitchen and it would be good if we had a fly swatter for a couple of flies from outside. The gentleman ..."

Anmeldelse fra 30. aug. 2023

Aparthouse Borovo
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge

Sofia – anmeldelser

4.1
Populær destination
5 - Fremragende
2
" "5 - Fremragende 16.666666666666668%
4 - God
9
" "4 - God 75%
3 - Okay
1
" "3 - Okay 8.333333333333334%
2 - Skuffende
0
" "2 - Skuffende 0%
1 - Forfærdelig
0
" "1 - Forfærdelig 0%

4/5 - God

Verificeret rejsende
21. okt. 2019

Meget spændende by, med mange seværdigheder

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende
14. okt. 2019

Søde og hjælpsomme mennesker , ren by

4/5 - God

Casper
25. jul. 2019

Hyggelig by men behøver kun et par dage dernede, ellers skal man tage udflugter ud af byen

4/5 - God

Verificeret rejsende
24. jul. 2019

Sofia er en luftig storby, hvor det er nemt at komme rundt til de forskellige seværdigheder. Vi tilbragte 4 dage der, hvilket var passende i forhold til byens størrelse. Gå ikke glip af Ladies bazar, Alexander Nevsky Cathedral og den russiske kirke.

4/5 - God

Verificeret rejsende
7. jul. 2019

En rolig by med fantastiske parker. Gode og billige spisesteder. Utrolige flinke mennesker og man føler sig tryg i byen

4/5 - God

Verificeret rejsende
20. feb. 2019

En by med mange forskellige ansigter. Alt efter hvilken retning du går byder byen på forskelligheder. Den ene retning er der regeringsbygninger og kirker/katedraler. Modsat retning er der lidt gammeldags shopping og alt herimellem

Byer i nærheden af Sofia