San Marino

Rejseguide
San Marino og byder på natteliv, et hotel og en by

Video af San Marino

Besøg verdens femte mindste land, der ligger omsluttet af det østlige Italien på alle sider. Denne urgamle bystat byder på flot natur, masser af kultur og dejlig mad, som du kan nyde på din ferie i San Marino.

Det selvstændige land ligger cirka 20kilometer fra den italienske Adriaterhavskyst, ikke langt fra Rimini. San Marino dækker kun et areal på 61kvadratkilometer, men bugner af gamle bygningsværker, store gastronomiske traditioner og masser af muligheder for at shoppe. Tag på et weekendophold i San Marino for at opleve en stat i staten.

Hovedstaden i San Marino, Città di San Marino, ligger på bjerget Monte Titano. Byen har eksisteret siden år301, og området er på UNESCOs verdensarvsliste pga. de mange velbevarede tårne og andre arkitektoniske perler. Du kan vandre på toppen af middelaldermurene, der forbinder De Tre Tårne (La Rocca, La Cesta og Il Montale), som indgik i byens forsvarsværk under de mange krige i middelalderen mod de øvrige bystater i Norditalien.

Inden for murene er bilkørsel forbudt, og du kan spadsere rundt i ro og mag i de smalle gader og nyde de mange gamle bygningsværker. Der er et hav af forskellige butikker med kunsthåndværk, som f.eks. håndmalet keramik, og butikker for frimærke- og møntsamlere.

Bemærk også byens mange helligdomme. San Francesco Kirke og Museum, som blev opført i1376, indeholder smukke freskoer og malerier. Gå indenfor i San Marino Basilika, som er berømt for sine syv altre, der er udsmykket med malerier og ædelstene. I San Pietro Kirke hviler de jordiske rester af helgenerne Sankt Marinus og Sankt Leo i stenkister udskåret i bjergsiden.

På byens museer kan du dykke ned i områdets indimellem noget voldsomme historie. Besøg Nationalmuseet i Pergami-paladset for at lære mere om lokalhistorien, og bliv visuelt stimuleret på Voksmuseet, som har en udstilling med over100historiske personer. Hvis du har mod på det, kan du også besøge Torturmuseet og se deres gruopvækkende udstilling af torturinstrumenter. Museet for Gamle Våben har til huse i Cesta-tårnet, som er det andet af De Tre Tårne. Kuriositetsmuseet råder over en samling spøjse genstande, som både tjener til oplysning og almindelig underholdning.

Trænger du til at få bevægelse i kroppen, finder du en fantastisk smuk natur lige uden for San Marinos bymure. Her kan du leje en cykel eller en campingvogn og vandre på de mange stier eller klatre i klipperne. Er du til mere beherskede former for fysisk udfoldelse, kan du også vælge at spille bingo eller bowle.

Uanset hvad må du endelig ikke gå glip af bystatens herlige gastronomi, når du rejser til San Marino. De lokale bønder leverer oliven, honning, frisk kød og mejeriprodukter til byens restauranter. Prøv de lokale Brugneto-, Tessano-, Biancale- og Roncale-vine. Der er blevet dyrket vin i området i over 2.000år, og sanmarineserne er stolte af deres vinproduktion. Der er rig mulighed for at spise sig mæt i skønne pastaretter og afslutte et godt måltid med en overdådig chokoladedrøm i form af den lokale Titano-kage. Skyl efter med et glas muscatvin som prikken over i'et.

Du kan nemt rejse til San Marino med fly til Federico Fellini Internationale Lufthavn i Rimini og køre de cirka30kilometer hertil i bil. En anden mulighed er at køre i bus fra Rimini Hovedbanegård eller fra andre nærliggende byer i Italien.

Populære byer i San Marino

San Marino og byder på udsigt over landskaber, fredfyldte omgivelser og en solnedgang
San Marino
Kendt for Historisk, Museer og Sightseeing
Ferietid! Glæd dig til at opleve historie, sightseeing og caféer i San Marino.

Gode grunde til at tage afsted

  • Monte Titano
  • Palazzo Pubblico
  • Guaita Tårn
Serravalle
Serravalle
Kendt for Historisk, Sport og Budgetvenligt
Sæt kursen mod Serravalle, og glæd dig til at opleve amerikansk fodbold, festivaler og lokale retter.
Borgo Maggiore
Borgo Maggiore
Kendt for Slot, Fritidsaktiviteter og Vandring
Udforsk Borgo Maggiore, der byder på vandring, et slot, eventyr og meget mere!