COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

Minnesota

USA
Weisman Art Museum som omfatter en by

På en rejse til Minnesota befinder du dig i en af USA's nordligst beliggende delstater, som byder på en spændende kombination af fremragende shoppingmuligheder og udendørsaktiviteter.

Mange rejser til Minnesota på enten en længerevarende storbyferie eller et hyggeligt weekendophold i en af de mindre byer. Minnesota har fortjent sit kælenavn, som er "de 10.000 søers land". Uanset om du elsker at fiske, sejle i sejlbåd, kajak eller kano, stå på vandski eller bade og slikke solskin, kommer du ikke til at mangle et vandhul, hvor det kan lade sig gøre. Det er det perfekte sted at finde den indre ro og lære kunsten at fluefiske. Hvis du foretrækker at starte fra en ende af, skal du tage op til Itasca State Park i nærheden af Bemidji, hvor du kan vade tværs over Mississippi-flodens allerøverste udspring.

Men ud over de mange vandløb byder delstaten også på rolige skovområder, hvor du afhængigt af årstiden kan more dig med sommer- eller vintersportsgrene. Du kan tage på vandretur i Superior National Forest, gå på elgjagt og teste dine evner på snesko eller langrendsski langs kilometervis af stier. Hvis du ikke er kuldskær, kan du klæde dig varmt på og tage et termometer med til den nordligt beliggende by International Falls om vinteren, hvor du kan opleve temperaturer på ned til minus 43 °C. Du kan også vælge at blive under et varmt tæppe i din hyggelige vinterhytte, mens du nyder en lokalt produceret øl og ser meteorologerne rapportere om de isnende kuldegrader på tv.

Længere sydpå breder byerne Minneapolis og St. Paul sig på begge sider af Mississippi-floden, som på dette sted er blevet betydelig bredere. De to byer er vokset sammen og kaldes derfor "the Twin Cities". Her kan du glæde dig over nem og tempereret adgang til byernes kulturtilbud takket være kilometervis af lukkede gangbroer, der forbinder skyskraberne og beskytter fodgængerne mod vinterkulde eller sommerhede. Du kan f.eks. udforske anerkendte kunstsamlinger på Walker Art Center, Minneapolis Institute of Arts og Weisman Art Museum ved University of Minnesota. Hvis du mere er til ægte amerikansk sportskultur, kan du benytte dig af lejligheden til at se Minnesota Vikings spille amerikansk fodbold, Timberwolves spille basketball eller Twins spille baseball.

Og hvis det er shopping-genet, der gør sig gældende, kan du med garanti få lysten til indkøb og underholdning tilfredsstillet i Mall of America i nærliggende Bloomington. Hele komplekset byder på 40 hektar at boltre sig på, og det er et af de mest besøgte indkøbscentre i verden. Med mere end 520 butikker og 50 restauranter foruden en indendørs forlystelsespark og et akvarium at give sig i kast med skulle du nok kunne få et par timer til at gå her.

Hvis du får nok af den hektiske storby, kan du tage til den nordøstlige by Duluth, der ligger ved Lake Superior. Kør en tur langs den idylliske rute, der meget passende har fået navnet North Shore All-American Scenic Drive, hvor du kan opleve enestående udsigter over den enorme sø. Undervejs kan du gøre holdt ved vandrestier, der fører dig op langs små vandløb til flotte vandfald. På Lake Superior Maritime Visitor Center kan du se udstillinger, der fortæller om den kommercielle sejlads' historie i delstaten, og du kan besøge S.S. William A. Irvin Ore Boat Museum.

Populære byer i Minnesota

Landmark Center som omfatter en have, historiske bygningsværker og et springvand
Minneapolis - St. Paul
Kendt for Shopping, Sport og Teater
Disse tvillingebyer ligger tæt på hinanden, men er meget forskellige: det kulturelle og moderne Minneapolis og den charmerende hovedstad St. Paul.

Gode grunde til at tage afsted

  • Minneapolis Institute of Arts
  • Guthrie Theater
  • Walker Art Center
Duluth og byder på en kystby, en bro og en marina
Duluth
Kendt for Sø, Shopping og Tur
Mange rejser til Duluth i Midtvesten for at nyde en af mest idylliske beliggenheder ved Lake Superior. Byen er kendt for smukke parker og broen Aerial Lift Bridge, som er byens vartegn.

Gode grunde til at tage afsted

  • Aerial Lift Bridge
Rochester som omfatter en kystby, en park og udsigt over kystområde
Rochester
Kendt for Middag, Shopping og Sport
På en rejse til Rochester kan du opleve mere end 100 parker og haver, traditionel midtvestlig kulturarv, gode shoppingmuligheder og et af USA's mest respekterede hospitaler.
Owatonna
Owatonna
Kendt for Middag, Udflugt og Shopping
Udforsk Owatonna, der byder på et bibliotek, arkitektur, universitetsstemning og meget mere!
Minnesota som omfatter udsigt over landskaber, en park og en flod eller et vandløb
Brainerd
Kendt for Vandland, Sø og Vandfald
Glæd dig til at opleve søudsigt, golf og vandfald i Brainerd!
Alexandria
Alexandria
Kendt for Middag, Shopping og Sø
Smukke søer, lystfiskeri, vandsportsaktiviteter, kunst, historie og shopping gør denne centrale by i Minnesota til en fantastisk destination for folk i alle aldre.