Holland

Rejseguide
Leidseplein som viser gadeliv, en by og natteliv
En rejse til Nederlandene byder på et fladt land med et pragtfuldt miks af landbrugsjord, kanaler og blomstermarker, som i flere århundreder har inspireret malere med sin skønhed, og landet tiltrækker stadig mange besøgende.

Når du rejser til Nederlandene, kan du opleve kontrasterne mellem arkitekturen i middelalderen og i dag, den traditionelle og liberale kultur samt klitterne og engene. Dermed er der både basis for et oplevelsesrigt weekendophold eller en storbyferie med afstikkere til de idylliske landområder. Landet byder stadig på de velkendte billeder af tulipaner, caféer, vindmøller, træsko og oste, men der er også mange andre charmerende oplevelser rundt om i landets 12 forskellige provinser.

Selvom Nederlandene er et lille geografisk område, er der hele 17 millioner indbyggere. Hvis du vil på sightseeing, kan du enten tage med offentlige transportmidler eller gøre som hollænderne og tage cyklen. Der er titusindvis af kilometer cykelstier, som du kan benytte, når du vil udforske de landlige omgivelser, nærliggende skove, historiske byer langs floderne samt små øer i Nordsøen.

Du kan starte dit eventyr i den multikulturelle hovedstad, Amsterdam, hvor den centrale Dam-plads, det afslappede Red Light District i De Wallen samt Anne Franks Hus bare er nogle af højdepunkterne. Du kan tage på en sejltur rundt i det billedskønne kanaldistrikt med de brostensbelagte gader og de skrå gavlhuse. Besøg Museumplein, hvor du kan se værker udført af Rembrandt, Vincent van Gogh og andre mestre på Rijksmuseum, Van Gogh Museum og Stedelijk Museum.

Tag toget nordpå til Zaanse Schans, der er en velbevaret historisk by. Her kan du se vindmøller, en fabrik, der fremstiller ost og klompen (træsko), samt træhuse med stråtag. Her lever nogle af landmændene i det nordlige Nederlandene stadig på traditionel vis.

Du må ikke gå glip af et besøg i regeringsbyen, Haag, der er en flot by med royale slotte, et imponerende torv foran parlamentet samt en sjov boulevard ved vandet. Du kan smage de typiske nederlandske oste i de to hyggelige historiske byer Gouda og Edam. Når du har været på havnerundfart i Rotterdam, er det tid til at se de moderne kunstmuseer, opleve den moderne arkitektur eller besøge en moderne natklub. Du kan runde turen i den sydlige del af landet af i middelalderbyen Maastricht, hvor du kan besøge Skt. Pieters huler.

Uanset hvor du befinder dig i Nederlandene, er der kun en kort rejse til Belgien og Tyskland. Schiphol Lufthavn i Amsterdam er porten til resten af Europa, og herfra kan du flyve til alle andre europæiske lande på bare få timer.

Populære byer i Holland

Amsterdam som omfatter natteliv, historiske bygningsværker og gadeliv
Amsterdam
Kendt for Museer, Cykling og Bådsejlads
Hollands hovedstad er berømt for sit kanalnetværk fra det 17. århundrede, husgavle, museer og coffee shop-kultur.

Gode grunde til at tage afsted

  • Anne Franks Hus
  • Leidseplein
  • Heineken Experience
Beestenmarkt og byder på en flod eller et vandløb og en lille by eller en landsby såvel som en stor gruppe mennesker
Haag
Kendt for Spiseområde, Forretning og Familievenligt
Tag på storbyferie i denne attraktive hollandske regeringsby, hvor du kan nyde flotte palæer, paladser og kunstmuseer, historiske byparker og en lang sandstrand.

Gode grunde til at tage afsted

  • Fredspaladset
  • Scheveningen Strand
  • Kunstmuseum Den Haag
Rotterdam som viser en by, gadeliv og cykling
Rotterdam
Kendt for Shopping, Forretning og Museer
En rejse til Rotterdam byder på modernistiske bygninger, et fashionabelt natteliv, en fantastisk udsigt over floden samt mange museer og gallerier, der gør byen til en spændende og aktiv destination.

Gode grunde til at tage afsted