COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

Grønland
Rejseguide

Fjorde, gletsjere, nordlys, midnatssol, hundeslæder og hvalsafari er blot nogle af de unikke oplevelser, du kan få på denne store ø.

Det meste af Grønland er hvidt frem for grønt, men en rejse til Grønland byder på meget mere end snesport. Du kan se meget flot natur langs den grønne kyst. Øens indre er dækket af 85 % indlandsis med rig mulighed for aktiviteter i sneen. Besøg museerne, der fortæller historien om pionererne i dette fascinerende land, der hører under Danmark.

I nærheden af Ilulissat ligger et smukt stykke verdensnaturarv. Du kan opleve Ilulissat Isfjord fra luften, fra en båd eller på en vandretur med udsigt til de enorme isbjerge, der river sig løs fra Sermeq Kujalleq-gletsjeren ud i Diskobugten.

Tag på vandretur langs noget af den udfordrende 160 kilometer lange vandrerute ved Polarcirklen fra Kangerlussuaq til Sisimiut for at se Grønlands dyreliv: rensdyr, moskusokser, sneharer, polarræve, fjeldryper og mange andre fugle. Mange rejser til Grønland om sommeren for at tage på hvalsafari. På sådan en tur kan du opleve finhvaler, pukkelhvaler, vågehvaler og mange andre spændende arter i havet omkring hovedstaden Nuuk.

Grønlands mest berømte dyr er dog slædehunden, der har levet på øen i over 5.000 år – ikke som kæledyr, men som arbejdsdyr, der trækker hundeslæderne over indlandsisen. Hyl dig ind i de varmeste klæder, og tag med på en slædetur på østkysten eller tæt ved de nordligste byer. Du kan også benytte et mere moderne transportmiddel som f.eks. snescooter.

Endelig kan du komme over isen ved egen kraft på skiture i Maniitsoq. Nogle af de bedste udflugter foregår også på skibe, og der er daglige ture fra et flydende hotel i Evighedsfjorden. Kulusuk fungerer som base for udflugter på langrendsski eller såkaldt heliskiing, hvor du fragtes til skiområdet med helikopter.

Mange af Grønlands byer huser museer, der fortæller om de lokale inuitter, de tidligste nordiske besøgende og de danske bosættere. Du støder på disse folk i hele landet, og du kan også besøge Grønlands Nationalmuseum og Arkiv i Nuuk.

Hvis du rejser til Grønland om sommeren, har du rig mulighed for at udforske landet i de mange timer med dagslys og midnatssol. Uummannaq oplever disse meget lange dage fra april til august, og perioden med midnatssol er lidt kortere længst mod syd. Du kan også besøge Grønland mellem september og april for at se det smukke nordlys danse på himlen.

Populære byer i Grønland

Nuuk som viser en by og sne
Nuuk
Kendt for Marina, Universitet og Monument

…"

Ilulissat som viser en sø eller et vandhul, en by og en solnedgang
Ilulissat
Kendt for Gletsjer, Tur og Slædekørsel

…"

Maniitsoq

…"

Tasiilaq
Kendt for Tur, Sightseeing og Mindre by

…"

Sisimiut som viser en lille by eller en landsby og bjerge
Sisimiut
Kendt for Business, Kulturel aktivitet og Livemusik

…"

Grønland

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: