Om Dresden

Fly til Dresden

Med Expedia kan du nemt og hurtigt bestille billige flybilletter til eller booke et hotel i Dresden. Du kan også gøre begge dele på én gang og bestille en pakkerejse til Dresden. På den måde er det eneste, du skal koncentrere dig om, hvad du skal lave, når dit ophold i Dresden begynder.

Dresden ligger i Elbens floddal i det skønne og kulturrige Sachsen, og byen har op gennem historien både været residensby for delstatens kurfyrster og en del af det gamle DDR. Dresden er berømt for både imponerende bygningsværker, musik og spændende museer, så der er noget for enhver smag under et ophold i denne tyske perle.

Uanset om du er af sted med familien, på forretningsrejse eller på romantisk ophold for to, så findes der et hotel i Dresden til formålet. Vælg mellem pool-hoteller, kæledyrsvenlige hoteller og konferencehoteller for blot at nævne et par kategorier, og oplev de høje tyske standarder på nært hold på dit besøg i Sachsens spændende hovedstad.

Flybilletter til Dresden fra Danmark

Med en enkelt mellemlanding kan du flyve fra både København og Billund til Dresden. Du kan blandt andre vælge mellem Lufthansa, airberlin og British Airways, når du skal reserve dit fly til denne tyske storby. Efter en kort mellemlanding er det snart din tur til at vandre langs Elbens bred og nyde synet af en af Europas kulturhovedstæder.

Lufthavnen i Dresden ligger ca. 9 km nord for byen, og herfra kan du også opnå forbindelse videre til andre europæiske destinationer.

Værd at se

Når du er ankommet til Dresden, må du naturligvis ikke gå glip af det smukke Zwinger-palads, som beundres som et af barokkens absolutte højdepunkter inden for byggekunst. Ligeledes er den markante Frauenkirche, der blev genindviet i 2005 efter en omfattende genopbygning oven på sønderbombningen under 2. verdenskrig, svær at komme udenom. Oplev Dresdens måske mest kendte vartegn med den 91 meter høje kuppel med egne øjne. DDR-museet åbnede dørene i 2006, og her kan man få et indblik i tiden 1949-1989, hvor Dresden tilhørte Østtyskland.

Dresden er også hjemsted for en bred musikkultur. Der er mulighed for at opleve opera, jazz, udendørskoncerter og meget mere, og operahuset Semperoper er som bygningsværk i sig selv et besøg værd.

Også naturen omkring Dresden er præget af frodige dale og stier, hvor den vandre- eller klatrelystne kan slå sig løs, eller du kan sejle en tur på Elben og nyde synet fra vandet, hvis du hellere vil slappe af med en tysk øl i hånden fra den side af vandkanten. Der er også mulighed for at leje en bil i Dresden og køre rundt på egen hånd til vinmarker, sølvminer og stemningsfyldte landsbyer i området omkring Dresden

Vidste du at…

Dresden går under kælenavnet ”Silicon Sachsen” (efter ”Silicon Valley”), fordi den er en førende region for mikroelektronikvirksomheder og chipproducenter.