Riader

De fleste overnatningssteder er fuldt refunderbare. Fordi fleksibilitet er vigtigt.

Få i gennemsnit 15% rabat på tusindvis af hoteller med Expedia Rewards

Søg blandt mere end 2.900.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Find de bedste Riader på Expedia.dk

En riad er et traditionelt marokkansk hus, som du finder i de smalle stræder, der udgør de mange hundrede år gamle medinaer i Marrakech og Fes. Du kan også gå efter riader i de støvede gader i karavanebyerne i Sahel-bæltet, hvor der i tidligere tider blev handlet krydderier og silke på tværs af Nordafrika. Husene ligger langs de travle basarer og tehuse med mynteduft fra Atlasbjergene til de palmeklædte boulevarder i Casablanca. Det er en populær traditionel overnatningsmulighed over hele Marokko, og de charmerende og fortryllende riader skal nok få sat rejsedrømmene i gang.

Bare synet af disse huses traditionelle arkitektur er ofte nok til at få mange rejsende til at længes efter en ferierejse til det eksotiske og mystiske Marokko. Et ophold i en riad, der er udsmykket med snirklede buegange og filigranudsmykkede balkoner, er et godt udgangspunkt for at udforske det fremmede og spændende land. Men udsmykningen er ikke bare til pynt. Den omhyggelige udformning af disse traditionelle huse beskytter nemlig mod ørkenens varme. En riad er bygget op omkring en indre central gårdsplads med et pludrende, kølende springvand eller ferskvandsbassin, mens de udskårne vinduer er strategisk placeret, så luften frit kan cirkulere. En riad er et tilflugtssted fra den stegende hede og varme basar uden for.

Eftersom en række riader tidligere husede nordafrikanske adelsmænd, rige købmænd og i nogle tilfælde endda sultaner, kan du sagtens opleve luksuslivet her. De forskellige riader i Marrakech bærer præg af dette, som for eksempel den overdådige Riad Le Jardin d'Abdou, hvor du finder værelser med detaljer i overdådigt træ og beroligende cremefarver, en hamam med en lang række behandlinger og et køkken, der tilbereder kanelkrydrede tagineretter og marokkansk lammekebab.

Du finder også masser af ekstravagance hos rækken af riader i Fes. Den elegante Riad Fes Maya skiller sig med sine 4,5 stjerner ud fra resten. I bygningens indre kan du lade dig opsluge af de geometriske fliser og den arabiske udsmykning, som suppleres af en raffineret spa og en café, der serverer krydret te og kaffe.

Du finder riader over stort set hele Marokko og omegn, specielt i byer, der er bygget op omkring de ældgamle medina-kvarterer. Der er et stort udvalg af riader i Essaouira ved den marokkanske atlanterhavskyst for eksempel, mens der er andre i den citrusdyrkende region Maghreb eller i de støvede ørkenbyer i Sahara og Sahel. Her finder du arkitektoniske perler med kunst, silke og overdådige arabiske suiter, der bare venter på at blive opdaget.