Pousadaer

De fleste overnatningssteder er fuldt refunderbare. Fordi fleksibilitet er vigtigt.

Spar 10% eller mere på udvalgte ophold med Expedia Rewards

Søg blandt mere end 2.900.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Find de bedste Pousadaer på Expedia.dk

Planlægger du en rejse til Brasilien i år? Vil du ud i menneskemylderet i São Paulos summende gader og besøge de livlige strande i Rio de Janeiro? Eller skal du til Salvadors brostensbelagte pladser fra kolonitiden og de melodiske cantinaer i Espírito Santo? Så er der en type overnatningssted, du skal holde øje med på turen, nemlig den brasilianske pousada.

Det er et sted, der er gennemsyret af traditioner helt tilbage fra portugiserne og den europæiske kolonisering af Nord- og Sydamerika, og som byder på både charme, personlighed og historie. De bliver oftest karakteriseret som en mellemting mellem et hotel og en Bed & Breakfast. Den almindelige stjerneklassifikation gælder ikke disse folkelige indkvarteringssteder. Du finder derimod en pousada i alle prisklasser og bekvemmelighedsniveauer, lige fra det enkle og økonomisk overkommelige til det luksuriøse og elegante. De fleste er privatejede, hvilket skaber en autentisk og personlig rejseoplevelse spækket med lokale tips til de bedste barer og restauranter at sætte tænderne i det brasilianske grillkød churrasco. Andre steder er administreret af kæder, så her får niveauet lige et nøk op med luksusværelser, der er udsmykket med azulejo-fliser og lersten, samt pool og have, hvor du kan nyde den varme aften med en kold caipirinha-drink, mens Atlanterhavets bølger slår mod kysten.

Det er nok ingen overraskelse, at der er masser af pousadas i Rio de Janeiro. Brasiliens sprudlende, sydende søvnløse kystby er en storby, du simpelthen ikke må gå glip af. Hvis du dropper det overdådige hotel til fordel for et kalket gæstehus i pousada-stil, får du også en endnu mere autentisk oplevelse.

Mod nord, hvor bølgerne slår ind mod strandkanterne i Bahia, finder du endnu flere pousadas i Salvador. De ligger mellem de aldrende bygninger fra kolonitiden og de brolagte gader, der gør byen værd at besøge. Det berømte Pousada Beija Flor er et godt eksempel med stedets fliseklædte ydre og hyggelige værelser udsmykket med latinamerikansk kunst.

Du finder også pousadas i Fortaleza som det bedste udgangspunkt til at udforske delstaten Cearás største by. Lige uden for døren kan du finde pulserende strandfester, der udvikler sig langs den karismatiske Iracema Strand. På et sted som Vila Coqueiros er der skruet op for bekvemmeligheden i de renskurede værelser og palmeklædte haver, for ikke at forglemme den udendørs pool og de skyggefyldte hytter, som ligger i første række til Atlanterhavets bølger. Når du overnatter på en pousada, kan du virkelig mærke Brasiliens varme gæstfrihed og den historiske stemning. Her står de engagerede værter klar til at hjælpe, og her er masser af skønne blå fliser inden for.