Pensionater

De fleste overnatningssteder er fuldt refunderbare. Fordi fleksibilitet er vigtigt.

Få i gennemsnit 15% rabat på tusindvis af hoteller med Expedia Rewards

Søg blandt mere end 2.900.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Find de bedste Pensionater på Expedia.dk

Drømmer du om at opleve gotiske kirker og elegante barokpaladser, tage billeder af Sagrada Família i Barcelona eller måske besøge seværdigheder som Prags Borg og Wiens gamle bydel? God plan. Men hvad gør du, hvis du rejser på et lidt strammere budget, hvor der ikke er plads til udgifter til et traditionelt hotel? Så kan du vælge at overnatte på et pensionat. Et pensionat er et enkelt overnatningssted til en brøkdel af prisen af en normal hotelsuite. Nogle pensionater ligger lidt længere væk fra centrum eller tilbyder værelser, der kun indeholder det allermest basale, så det på den måde er muligt at holde prisen nede.

Men det betyder ikke, at du får mindre plads eller privatliv af den grund. Et pensionat er ikke et hostel – her kan du reservere private værelser med dobbeltseng eller to enkeltsenge, som du har helt for dig selv. Nogle steder skal du dele badeværelsesfaciliteter og fælles opholdsstue med de andre gæster, men på et pensionat får du generelt et rent, bekvemmeligt og velholdt overnatningssted.

Men det mest tillokkende ved pensionater er nok den måde, hvorpå de små overnatningssteder formår at repræsentere selve kulturen og kernen af en destination. Kig for eksempel nærmere på de charmerende pensionater i Barcelona, der ligger smukt i det gotiske kvarters hyggelige kroge eller i de lyse, luftige boligblokke i det moderne Eixample-område – her finder du gode, økonomisk overkommelige udgaver af lokale 3-stjernede boutique-værelser med grønne balkoner.

Du finder også pensionater i Wien, der formidler byens overdådige barokke elegance. Det kunne være på Pension Suzanne, der med sine fløjlsgardiner og skinnende lysekroner, mahognimøbler og pyntede lamper afspejler de storslåede habsburgske paladser uden for vinduerne. Hvis du vil et sted hen med færre turister, er der også pensionater i Český Krumlov, der er en slotsby med brolagte gader i det tjekkiske Sydbøhmen, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Det minimalistiske og moderne Largo er blandt topmulighederne blandt pensionater her.

Pensionater henvender sig til den budgetbevidste rejsende, som stadig ønsker noget af den forkælelse og service, som et mere omfattende hotel kan byde på. De er også oplagte for kulturinteresserede, der gerne vil dykke ned i lokalkulturen på en feriedestination. Et pensionat er desuden en god valgmulighed, hvis du vil overnatte på en anderledes måde, som får dig til at føle dig som en af de lokale.