Kroer

De fleste overnatningssteder er fuldt refunderbare. Fordi fleksibilitet er vigtigt.

Få i gennemsnit 15% rabat på tusindvis af hoteller med Expedia Rewards.

Søg blandt mere end 2.900.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over.

Find de bedste Kroer på Expedia.dk

Forestil dig, at du sidder i solen ved sommertide i Sydvestengland med et glas kold engelsk cider eller ved en knitrende pejs med en kop kakao ved vintertide, hvis du da ikke hellere ville kigge ud på efterårsbladendes skiftende farver fra vinduet. Alle sammen oplagte aktiviteter at foretage sig på en hyggelig kro, hvor du kan koble helt af fra storbyens stress og komme ud og opleve naturen på landet. Siden middelalderen har kroer tilbudt vejfarende et sted at lægge hovedet på puden, inden rejsen gik videre igen næste morgen.

I vore dage er en overnatning på en kro lig med hyggelige, intime omgivelser og faciliteter, som giver en helt anden stemning end på et stort hotelresort. For det første har de fleste kroer en helt anden historie at trække på, som kan mærkes i bindingsværket og krostuerne. Nogle kroer kan dateres mange hundrede år tilbage, hvis kroge og sprækker kan fortælle historier om de rejsende, kongelige privilegier og spøgelser, som har huseret gennem årene. Andre er nyere, men følger de samme solide traditioner, så de kan byde velkommen til hyggelige kroophold på god gammeldags facon.

Maden spiller også en stor rolle på en kro. De fleste overnatningssteder af denne slags har også en tilhørende restaurant eller et værtshus, hvor der bliver serveret mad. Det betyder kromad og -anretninger af den traditionelle skole lavet på gamle familieopskrifter, som mor lavede dem. Hertil kan du få serveret skummende øl, der nogle steder endda er hjemme- eller lokalt brygget.

Men de traditionelle kroer findes ikke bare i Danmark, du kan for eksempel også tage på kroferie i England. Du finder kroer i Cambridge med stråtag og vedbendklædte stenmure. Der er adskillige kroer i Cheltenham, der ligger som skabt til gåture i det naturskønne område Cotswold, med blomsterudsmykkede facader i sommermånederne og en buldrende pejs at varme sig ved om vinteren – den anerkendte kro Plough Inn kunne for eksempel være en god mulighed til et engelsk kroophold.

Men du kan også finde overnatningsmuligheder i krostil midt i storbyen. Du finder blandt andet en række kroer i London. Her ligger det eleganteSydney House, der byder på 5-stjernet kroophold i en blanding af moderne og victoriansk stil med lækre badeværelser, kunstklædte lounger og terrasser med panoramaudsigt over bydelen Chelseas huse.

Hvis du vil på et ferieophold, hvor du kan nyde landlivet og historiens vingesus kombineret med traditionel hygge, er et kroophold måske lige noget for dig.