Lad dig overvælde af det chilenske køkkens sansebombardement på Mercado Central. Dette farverige og hektiske fødevaremarked har været en væsentlig del af Santiagos dagligliv siden 1872. Her kan du få alt, lige fra farverige frugter og grøntsager til friskbagt brød og lækre fiske- og skaldyrsretter.
Markedets mange forskellige boder er ikke arrangeret efter noget bestemt system. Du finder slagtere, der sælger næsten alle dele af en ko, side om side med ostehandlere, der tilbyder specialoste, grønthandlere med tropisk frugt og grønt, samt bagere og slikbutikker. Det virkelige højdepunkt er dog fiskeboderne. Her kan du beundre de levende krabber og hummere, bunkerne af gigantiske muslinger og spandene med søpindsvin og østers.
Besøg markedets mange restauranter og boder med fastfood, der tilbyder en lang række velsmagende fiske- og skaldyrsretter. De spisesteder, der ligger midt i markedshallen, henvender sig især til turister. Her kommer der ofte musikere og spiller ved bordene for drikkepenge. Prøv de mindre restauranter i udkanten af markedet, hvor du får en mere autentisk og billigere oplevelse. Prøv det typiske chilenske køkken, f.eks. caldillo de congrio (stuvning med havål), paila marina (fiske- og skaldyrssuppe) og picorocos (store spiselige rurer).
Markedshallens arkitektur er et imponerende syn i sig selv. Den store bygning i nyklassicistisk stil blev præfabrikeret i Storbritannien og derefter rejst i Santiago i 1872 og ligner en victoriansk togstation. Læg mærke til de kunstfærdige smedejernsudsmykninger, der pryder bygningens søjler og buer.
Mercado Central ligger i den nordlige udkant af Santiagos gamle bydel. Den ligger ca. 10 minutters gang fra Plaza de Armas, og du komme let dertil med bus og undergrundsbane. Du kan også tage en af sightseeingbusserne, der stopper ved indgangen til markedet. Kombiner dit besøg med en slentretur rundt i den maleriske Parque Forestal, hvor du kan besøge de ansete kunstmuseer Museo de Arte Contemporáneo og Museo Nacional de Bellas Artes.
Markedet er åbent hver dag. Der er mest travlt ved frokosttid, hvor fiskerestauranterne er et trækplaster for både de lokale og turisterne.