Belgien har mere end 2.000 chokoladeproducenter og producerer mere end 170.000 tons chokolade hvert år. Hør mere om landets berømte delikatesse på chokolademuseet Choco-Story, og nyd de frisklavede smagsprøver.
Choco-Story ligger i et flot byhus i fire etager fra det 15. århundrede. I indgangshallen kan du læse om bygningens historie og om baggrunden for Brugges chokoladeindustri. På første sal kan du høre, hvorfor chokoladen var så vigtig for aztekerne og mayaerne, og hvorfor de ofrede den til guderne. Dernæst kan du høre om, hvordan spanierne tog chokoladen til sig og gjorde den sødere.
Gå derpå videre til anden etage, hvor du kan få mere at vide om, hvordan chokolade er blevet fremstillet gennem tiden, først af fagmænd, siden i masseproduktion. På tredje etage kan du høre mere om belgisk chokolade og om chokoladens forbindelse til den belgiske kongefamilie. Udstillingerne er meget organiserede og interessante med blandt andet gammelt udstyr til chokoladefremstilling og drikkekar.
Afslut dit besøg på museet i stueetagen. Her kan du se dygtige chokoladeproducenter i aktion. De laver alt fra lækre praliner til høje chokoladestatuer. Du kan stille spørgsmål til dem og smage så mange stykker chokolade, du kan.
Hvis du har børn med, er det en god idé at besøge Choco-Story. For at gøre besøget endnu mere spændende for børnene får de stickers og en lille opgave, så de kan holde øje med ledetråde, mens de ser på udstillingen. Det er også en dejlig seværdighed for voksne med en sød tand. Du bør sætte et par timer af til besøget.
Choco-Story ligger på Sint-Jansplein 2 midt i Brugge. Museet har åbent hver dag, undtagen omkring jul og den anden og tredje uge i januar. Der skal betales entré, som dækker smagsprøver i slutningen af turen. Desuden kan du købe en pose chokolade med 500 g som souvenir.