Giano dell'Umbria er en charmerende middelalderlandsby i Italiens “grønne hjerte”. Der er udsigt over et smukt sølvfarvet landskab med oliventræer. Det er et sted med en perfekt økologisk balance, hvor mennesker altid har levet i harmoni med naturen.
Udvindingen af olivenolie er et gammelt ritual fuld af symbolik, som gentages hvert år i en magi af historie, kultur, tradition og folklore. Del Sero-familien bor i Moriano, et par km fra Giano, og de har dyrket oliventræer og produceret ekstra jomfruolivenolie i generationer.
Del Sero-olivenolien udvindes med den traditionelle metode med første koldpresning, med granitmøllesten og hydrauliske presser, i et nybygget anlæg, der falder godt ind i det omgivende landskab.
Oliemøllen har produktions- og aftapningsenheder samt rummelige værelser til gæster. En beskyttet sti gør det muligt at overvåge alle faser af produktionsprocessen, og en stor hal kan nemt rumme store grupper af mennesker i en varm atmosfære.
Gæsterne kan også nyde mere end 2.000 kvadratmeter grønne områder med gamle oliventræer, “møllestenspladsen” og en rummelig parkeringsplads.
Frantoio er let tilgængelig og godt forbundet med de vigtigste nationale motorveje. Du kommer hurtigt hertil fra centrum af de større byer (Rom 1,5 time - Firenze 2 timer - Ancona 1,5 time - Perugia 40). Og det er inden for rækkevidde af de vigtigste regionale turistmål (Spoleto, Assisi, Todi, Montefalco, Bevagna, Spello …).
Gæsterne får en følelsesladet oplevelse, når de opdager olivenoliens verden, lærer om dens historie og kultur og sætter pris på dens gavnlige virkninger på sundhed og smag.
OPDAG OLIVENOLIENS VERDEN
Vores forslag inkluderer en guidet tur på oliemøllen med taler (engelsk/fransk):
- Hvordan olivenolie bliver til: Detaljeret beskrivelse af alle trin i produktionsprocessen, fra frugt til olie, ved hjælp af den traditionelle metode med første koldpresning (granitmøllesten og hydrauliske presser). Sammenligning med andre ekstraktionsmetoder;
Hvordan en olivenolie af meget høj kvalitet bliver til: beskrivelse af de metoder, der anvendes i de forskellige faser af produktions- og opbevaringsprocessen, og som har direkte indflydelse på olivenoliens kvalitet; spørgsmål og svar.
Vi har to muligheder for at smage:
1) Mulighed 1
Bruschettas tilberedt på stedet med brændefyret brød:
- Klassisk (olivenolie og salt);
- Hvidløg (olivenolie, salt, hvidløg).
Drikkevarer:
- Rødvin (1 glas);
- Vand.
2) Mulighed 2
Smagning:
Blanding af bruschettas tilberedt på stedet med træfyret brød:
- Klassisk (olivenolie og salt);
- Hvidløg (olivenolie, salt, hvidløg);
- Rucola og høvlet parmesanost;
- Trøffelsauce.
Charcuteri- og ostebræt (f.eks. salami, capocollo, prosciutto, lokal pecorino-ost).
Drikkevarer:
- Rødvin (1 glas);
- Vand.
Begge forslag kan tilpasses specifikke behov efter anmodning. Vi ledsager gerne vores gæster til smukke steder i nærheden, som er et besøg værd (f.eks. Morcicchia-slottet, San Felice-klosteret, det århundredgamle Macciano-olivtræ).