Vores lokale guide vil give et overblik over Torino og dens rolle i udviklingen af den italienske identitet, og hvordan mad og vin har blomstret i dette område på grund af 800 års regler for Savoyard-staten. Da du var en boheme, starter vi turen på en historisk kaffebar, der er nomineret for sin fine kakao.
Først skal du prøve Bicerin, den traditionelle chokoladedrik, hvis opskrift blev og stadig bliver indtaget på disse caféer fra 800-tallet. Fra det ene madstop til det andet vil du se pladser og vartegn, der er vigtige for den lokale historie. Derefter går du videre til en af de bedste chokoladebutikker for at udforske, hvordan lokale chokoladeproducenter har arbejdet med fin kakao til vores glæde. Smag på et udvalg af traditionelle chokolader som Gianduiotto, Cremino og en sæsonbestemt praliné. Gianduiottos navn kommer fra Gianduja: lavet ved at blande fintmalede hasselnødder med chokolade for at skabe en blød og lækkerbisken. Gianduja har en fascinerende historie, som stammer fra Torino og går tilbage til det 19. århundrede, hvor kakao var knap og dyr.
Chokoladesmagningen fortsætter, og du vil prøve premium mørk lavet med fin kakao, som kun udgør 10 % af hele verdensproduktionen. Smagsprøverne vil være 100 % økologiske og “bean to bar”-produkter.
Derefter går du videre til en vinsmagning: Torino og Piemonte er berømte for deres vine fra vinmarker på Alpernes skråninger. Din guide tager dig med til en vinsmagning af 2 ikoniske hvid- og rødvine sammen med en økologisk kød- og ostetallerken. Et afslappet kursus i at drikke som en professionel sommelier og forstå duftene bag hver vin.
Kom sulten, tørstig og spændt på at lære nye ting. Gør dig klar til at udforske Torino og se dens utrolige pladser og paladser, som minder om fortiden.