Den gastronomiske rejse begynder i Turins historiske centrum. Spadser gennem de smalle gader, mens du lærer om regionen og kulturen i Piemonte med hjælp fra en lokal guide.
Smag gianduiotto, den lokale chokolade med barrer og en interessant historie. Legenden siger, at gianduiotto blev født som et resultat af Napoleons blokade af kontinentet? Da kakao blev betragtet som en dyr luksusvare, begyndte mange chokolademagere i regionen at erstatte den delvist med hasselnødder, som der var masser af i regionens bakker.
Nip til bicerin, som i Piemonte betyder “glas”, en lokal alkoholfri drik, der stammer fra en anden drik fra 1700-tallet kaldet bavareisa, som består af kaffe, chokolade og mælkefløde og serveres i runde, gennemsigtige glas.
Smag vitel tonnè med et glas vin. Udtrykket vitel tonnè kommer fra den piemontesiske dialekt og henviser til en kødret med ansjossauce. Selvom rettens oprindelse er omgærdet af mystik, ved man, at ansjoser fra det nærliggende Ligurien i vid udstrækning blev brugt som et alternativ til salt, som havde uoverkommelige priser i middelalderen.
Sidst, men ikke mindst, kan du smage en række lækre lokale oste, hvoraf mange er anerkendt med beskyttet oprindelsesbetegnelse (DOP).