Tokyos levende madkultur er legendarisk og er en af de mange grunde til, at folk strømmer til den japanske hovedstad. På denne Tokyo-rundtur kan du opleve madkulturen i Tokyo fra en almindelig forretningsmands perspektiv samt madens traditioner i Tokyos hverdag. Under hele din madtur i Tokyo vil din lokale guide forklare historien om maden og de steder, du besøger, og dele sine egne personlige erfaringer og madrelaterede familietraditioner og skikke med dig under turen.
Vi begynder vores tur med en hurtig tur gennem Depachika, madafdelingen i kælderen af stormagasinet, hvor du kan finde en bred vifte af retter, fra lidt eksklusive delikatesser til når du har gæster, til dem, der normalt bruges som tilbehør. Smukt dekorerede japanske, vestlige og kinesiske desserter af alle slags vil tilfredsstille enhver sød tand. Et stort udvalg af fødevarer, konfekturebutikker og lær om det rige udvalg af traditionelle japanske søde sager (Wagashi) - og, bedst af alt, vælg en Wagashi at prøve!
Efter at have nydt at gå rundt i Ginza om natten, oplyst af neonlys, tager vi til Tsukishima for at besøge “Monja” Street, hvor “Monja-Yaki” siges at have sin oprindelse. Monja-yaki, der ofte sammenlignes med Okonomi-yaki i Osaka, er en slags japansk pandestegt dej med forskellige ingredienser. Ingredienserne hakkes fint og blandes i dejen, inden de grilles. Du får mulighed for at se din mad blive tilberedt, sludre med kokken og spise din Monja-yaki frisk fra kogepladen. I ægte lokal stil bruger du en lille metalspatel til at spise direkte fra grillen. Pas på ikke at brænde tungen! Når vi har spist Monja, tager vi metroen tilbage til Ginza og sætter kursen mod Yakitori Alley, et område med mange afslappede barrestauranter og fødestedet for yakitori, en af mange japaneres foretrukne forretter. Som mange forretningsfolk gør efter kl. 17, nyder vi en sake eller en lokal øl og smager derefter på yakitori på en af de mange lokale restauranter, hver med deres egen “tare” (sauce) blandet med deres hemmelige ingredienser. Din tur slutter her, men glem ikke at spørge om tips til, hvad du ellers kan se, lave og spise under dit ophold.