Dag 1: Check-in i din lejlighed eller hotel efter kl. 13.00, mød kokken, hurtig rundvisning i Bolognas historiske centrum, aperitiv og middag på Cibo Bistro.
Dag 2, 3 og 4: Efter morgenmaden mødes på Bolognas kulinariske institut i Via Agamennone Zappoli 5 40126 Bologna kl. 8:30, og tag derefter en historisk rundtur på vej til Bolognas markedsområde med kokken, hvor du bestemmer, hvad du skal forberede i køkkenet og butik ved markedsstandene. Efter at have slentret og prøvet gennem markedet og købt ingredienser, vender du tilbage til skolen, og det kulinariske eventyr begynder. Du vil tilberede 2 lækre, komplette bedstemors måltider, en til frokost og en til aftensmad, inklusive håndlavet pasta med en 38 tommer lang Mattarello (kagerulle). 13.30 vil du nyde frokosten med det, du har lavet, og derefter har du et par timer til at slappe af. Eftermiddag: du har nu et valg mellem 3,5 timers madlavning på skolen eller en vandretur i Bolognas centrum med din kok/guide: Piazza Maggiore og Piazza Re Enzo, Piazza Santo Stefano, shoppingporticos af Archiginnasio og Via Farini, og mange andre historiske og foodie-destinationer efter dit valg. Kl. 18.00 er du tilbage på kokkeskolen, og du vil forberede aftensmaden, som du har planlagt, om morgenen på markedet med kokken.
Dag 5: Balsamico-eddike-tur og madlavning på Acetaia: Mød på Bolognas kulinariske institut kl. 8.30, gå på indkøb til markedet med kokken og besøg vingården “La Cà dal Non” (på engelsk “Bedstefars hus”), hvor Mariangela og hendes familie vil føre dig til opdagelsen af den fascinerende verden af traditionel balsamicoeddike fra Modena på over 12 og 25 år. Her, efter besøget, vil vi tilberede et lækkert måltid med traditionel balsamicoeddike fra Modena søde og sure krydderier som hovedtråd.
Dag 6: Dagstur til Venedig: Begynd dit eventyr kl. 9 i Bologna. Din kok/instruktør vil ledsage dig på en hurtig tur, og du ankommer til Venedig kl. 11:00. Gennem de maleriske venetianske kanaler ankommer vi om kort tid til den stenede Piazza på det berømte Rialto Seafood Market, hvor vi vil nyde Prosecco Aperitives og frokost på 2 typiske venetianske Bacaro (Osteria).
Dag 7:
Morgenmad, udtjekning, madlavningskursus og frokost.