Vores olivenolie-, oliven- og vinsmagning finder sted på en olivenoliemølle i den traditionelle rhodiske landsby Maritsa. Fabrikkens historie går tilbage til 1927, da grundlæggeren, som ejede en grund med oliventræer, besluttede sig for at lave et sted, hvor han kunne presse olivenolie fra sin olivenproduktion. Efter et par årtier fortsatte hans børnebørn bedstefaderens projekt med passion og engagement, og de har skabt en af de bedste olivenoliefabrikker i Grækenland.
Vi tager dig med på en rejse gennem oliven og olivenolieproduktion fra træet til bordet. Du vil finde ud af, hvordan oliventræer vokser, og hvordan oliven indsamles. Derefter vil vores vært tage os med ind i olivenolieproduktionens verden og forklare detaljerne og hemmelighederne ved presseproceduren. Du vil kunne se maskinerne og lære, hvordan de fungerer trin for trin, og hvad de endelige produkter er.
Efter denne introduktion til oliven og olivenolie vil der ikke være noget bedre at prøve og smage!
Nikos vil vise og forklare, hvordan man kontrollerer olivenoliens syreindhold (kvalitet), og hvordan man smager på det flydende guld, som du allerede har lært så meget om. Du vil også kunne prøve de forskellige typer græske oliven, noget af den bedste lokale olivenolie og olivenpasta. Og til sidst en hjemmelavet vin fra ejernes private vinmarker!