På denne unikke 30-minutters aktivitet for små grupper vil du blive modtaget af en vinlærer, som vil fortælle dig om historien om Centennial Cellar og dens vine, der går helt tilbage til 1878. Se 140+ års vin i tønder og smag direkte fra tønden på den prisbelønnede 100 år gamle Para Vintage Tawny.
Seppeltsfield Winerys grundlægger, Joseph Seppelt, og hans ældste søn, Benno, var kendt for deres langsigtede vision for godset, og de fulgte nøje principperne for godsforvaltning for at sikre en arv, der ville blive givet videre til kommende generationer.
Et bevis på dette kan ses i Benno Seppelts Centennial Cellar, som er et enestående system, hvor enkeltfade med vintage tawny modnes i 100 år, før de frigives.
I 1866 planlagde Joseph Seppelt at bygge en ny kælder af blåsten. I 1878, efter sin fars død, færdiggjorde Benno stenkældrene og gav instrukser om, at vin fra en tønde fra 1878 ikke måtte tappes på flaske før om 100 år.
Denne ene tønde tawny portvin fra 1878 blev liggende og modnede i et separat rum i blåstenskælderen i 100 år. Traditionen med at nedlægge en tønde af den fineste vin fra hver årgang er fortsat hvert år siden dengang.
Centennial Cellar omfatter nu en ubrudt række af alle årgange fra det aktuelle år tilbage til 1878 og er et levende museum for australsk vinfremstillingshistorie.