Nyd et typisk hjemmelavet siciliansk måltid i det smukke landskab, omgivet af oliventræer og uspoleret natur! Vi spiser udendørs under et stort oliventræ, ellers indendørs i vores stenhus, hvis vejret ikke tillader det. Du vil opdage den ægte smag af ægte mad, fordi vi ikke bruger industrielle ingredienser!
Vi begynder vores oplevelse med en tur i haven for at samle de friske ingredienser, som vi skal bruge i køkkenet: tomater, basilikum, løg osv. Om vinteren, hvis vejret tillader det, går vi i stedet på jagt efter vilde grøntsager. Hjemme igen laver vi frokost sammen, inspireret af sicilianske bedstemødres opskriftsbøger: første retter med frisk pasta, anden retter med kød som ruller eller kødboller, vegetariske retter som caponata eller “i pipi ca muddica”, men også “scacce”, arancini, panelle, og så cannoli og cassatelle. Til sidst spiser vi alle frokost sammen og har tid til at have hyggelige samtaler. I godt vejr spiser vi frokost på terrassen eller i vores have, om vinteren i køkkenet foran brændeovnen. Hele oplevelsen vil finde sted i en familiær og afslappet atmosfære, midt i det grønne og stille landskab i Chiaramonte Gulfi.
Under frokosten kan du smage “Nero d'Avola”-rødvin (eller frisk “Insolia”-hvidvin om sommeren) fra en prestigefyldt lokal vingård tæt på hjemmet.
Der findes en vegetarisk og glutenfri menu.
Fortæl os venligst på forhånd om eventuelle kostrestriktioner.
Andre ting at bemærke
Hvis vejret bliver for dårligt (det sker også på Sicilien!), kan vi nok ikke gå en tur, men vi vil stadig spise frokost med vores produkter og bruge mere tid i køkkenet.