Afgang fra Bordeaux og ankomst til vinregionen Graves
Denne vinregion ligger syd for Bordeaux og er kendt for at være den oprindelige vinproducerende region i Bordeaux. Det er det område, hvor romerne først plantede druer for omkring 2.000 år siden. Regionens navn stammer fra den jord, der findes her, dybe lag af grav og sten!
Dit første større stop på denne personlige Graves- og Sauternes-tur bliver på et af de lokale godser, hvor du besøger og smager vin på et Grand Cru-slot. Her har vi booket en tid til dig. Du bliver budt velkommen på slottet og får en rundvisning og smagsprøver på forskellige årgange fra dette nøje udvalgte domæne.
Oplev det vinproducerende område Pessac Leognan i Bordeaux
Denne ret nye appellation var tidligere en del af Graves. På grund af sin anerkendelse af at producere rød- og hvidvine af høj kvalitet blev området belønnet med en kommunal appellation i 1987. Rødvinene fra Pessac Léognan er baseret på druesorterne Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. De hvidvine, der produceres her, er generelt lavet på Sauvignon Blanc- og Semillon-druer.
Jorden er meget lig den, man finder i Graves-regionen, som hovedsageligt består af grus, sten og sand. Ved ankomsten til vinområdet stopper vi ved en nøje udvalgt vingård.
Efter frokost besøger vi vinområdet Sauternes i Bordeaux.
Vinområdet Sauternes er berømt for de søde hvidvine af høj kvalitet, der produceres her. Den mest berømte vingård i regionen er Chateau d'Yquem, der blev klassificeret som en Premier Grand Cru Classé i 1855-klassifikationen af Bordeaux-vine.
Denne eftermiddag tager din vintur dig med til en af de mest prestigefyldte vingårde i Sauternes-området. Ved ankomsten besøger du installationerne, men det vigtigste er at forstå vinfremstillingsprocessen, da den er helt anderledes end for andre vine.
Efter besøget og smagningen er det tid til at tage tilbage til Bordeaux.