Spørg enhver italiener, hvad deres yndlingsregion at spise er, og svaret vil højst sandsynligt være Emilia-Romagna! Bologna, Modena og Parma, bare for at nævne nogle få byer i maddalen, er hjemsted for nogle af de kulinariske specialiteter, der har gjort Italien berømt i hele verden, som Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Modena og traditionel balsamicoeddike.
Vores tur vil kombinere et besøg bag kulisserne og smagsprøver på disse fantastiske produkter.
Vi henter dig med en privatchauffør på dit hotel omkring kl. 9.00 og kører dig til det første besøg, hvor du vil assistere i produktionen og opdage hemmelighederne bag fremstillingen af ostenes konge, Parmigiano Reggiano DOP. Den bedst mulige afslutning vil være en smagning af ricotta lavet samme dag, forskellige modninger af parmigiano og snack med trøffelcreme kombineret med et glas af vores typiske Pignoletto-vin fra Bolognas bakker.
Næste gourmetstop er en familiedrevet skinkefabrik, hvor vi lærer om produktionsprocessen bag denne delikatesse og slutter af med en smagsprøve på Prosciutto di Modena DOP serveret med lokal Lambrusco-vin.
Vi afslutter vores smagsoplevelse med at opdage hemmelighederne bag Modenas sorte guld, den traditionelle balsamicoeddike, som du vil smage “ung”, 12 år gammel, og “ekstra gammel”, mindst 25 år gammel!
Vi vender tilbage til Bologna omkring kl. 14.00.