På en specialiseret gård i Olmedo i det nordvestlige Sardinien kan du lære at lave ost og ricotta med safransmag.
Under vejledning af en dygtig lokal hyrde kan du prøve kræfter med de forskellige faser i produktionen af et unikt krydderi med mange fordele og nyde en aktivitet, der er velegnet til hele familien, både voksne og børn. Oplev en dag fordybet i naturen, beriget med fascinerende lektioner og historier.
I slutningen af workshoppen kan du nyde en smagsprøve på typiske sardinske safranprodukter og opdage den fascinerende historie bag dyrkningen af dette dyrebare krydderi.
GÅRD
Oplevelsen finder sted på en gård, der har specialiseret sig i økologisk dyrkning af safran, certificeret i henhold til gældende regler. Oplev, hvordan ideen om at dyrke dette dyrebare produkt opstod under vejledning af en lokal ekspert, som vil introducere dig til gårdens historie og den økologiske dyrkningsmetode, der anvendes. Dyk ned i hvert trin af produktionen gennem en workshop, der varer ca. halvanden time, og som afholdes af en lokal hyrde, der vil lære dig at lave ost med safransmag og ricotta. Afslut turen den sidste halve time med en smagsprøve på lækre lokale produkter.
SMAGNING
Smagningen omfatter lagret pecorino-ost, ricotta- og safranbrød, lokal tør pølse, vand, et glas rød- eller hvidvin fra Sella- og Mosca-ejendommene og safranlikør.