I Olmedo, en lille by i det nordvestlige Sardinien nær Alghero, kan du fordybe dig i safranens verden, den sardinske gastronomis guld.
Dette værdsatte krydderi med sin unikke og umiskendelige smag beriger mange typiske retter på øen. Lær alt om dyrkningsprocessen, fra høstfasen til anvendelsen i køkkenet og de mange sundhedsmæssige fordele med en lokal ekspertguide. I slutningen af turen får du mulighed for at smage på typiske produkter som ost og brød i en unik bygning, der repræsenterer den gamle sardinske kultur: su Pinnettu.
Lad dig overraske af safranens hemmeligheder og få en uforglemmelig kulinarisk oplevelse.
GÅRD
Oplevelsen finder sted på en gård, der har specialiseret sig i økologisk dyrkning af safran, certificeret i henhold til gældende regler. Oplev, hvordan ideen om at dyrke dette dyrebare produkt opstod under vejledning af en lokal ekspert, som vil introducere dig til gårdens historie og den økologiske dyrkningsmetode, der anvendes. Dyk ned i hvert trin af produktionen, og afslut turen med en smagsprøve på lækre lokale produkter.
SMAGNING
Smagningen omfatter lagret pecorino-ost og safranbrød, lokal tør pølse, vand, et glas rød- eller hvidvin fra Sella e Mosca Estates og safranlikør.
TILGÆNGELIGE TIMER
Oplevelsen er tilgængelig hele året rundt på forskellige tidspunkter afhængigt af perioden:
Fra oktober til maj kl. 10.00 og 15.00
Fra juni til september kl. 9.00 og 17.00