Vinmarkerne gløder gyldent i efterårssolen, duften af middelhavsurter stiger op fra buskene, og frugten hænger tungt fra de sølvfarvede grene på århundredgamle oliventræer. Der er en ubestridelig romantik over høstsæsonen i Provence, og denne praktiske oplevelse med olivenplukning er den perfekte måde at suge den til sig på.
Kør nordpå fra Marseille mod de charmerende landsbyer, skovklædte dale og klippefyldte bjergskråninger i Luberon, og find vej til en lille familiedrevet gård i nærheden af landsbyen Cadenet. Mød dine værter, og tag på en rundtur på den maleriske ejendom, som er fyldt med frugttræer, vinmarker, bistader, krydderurter og trøffelege.
Gå hen til olivenlunden og få en demonstration af, hvordan man plukker de rå grønne oliven fra grenene, og tag så en kurv og gå i gang. Mens du samler oliven, en aktivitet, der har været praktiseret i denne region siden romertiden, kan du lære alt om beskæring, plantning og høst af træerne samt de traditionelle metoder til presning af olivenolie.
Når din kurv er fuld, kan du slentre tilbage i retning af bondehuset, hvor der venter dig en landlig buffet ved poolen. Smag på ejendommens egen olivenolie og trøffelolie, fyld et glas med lokal vin, og læn dig tilbage og nyd udsigten over olivenlundene, mens du spiser solide franske snacks som charcuteri, oste, paté og friskbagte baguettes.