Din guide hilser på gruppen uden for Nobels Fredscenter, før han fører dig mod havnefronten. Der træder du ind i en legendarisk kro, hvis vægge engang gav genlyd af planer fra polarikoner som Roald Amundsen og Fridtjof Nansen. Omgivet af maritime memorabilia hæver du en beskeden skænk akevitt - Norges urtefyldte nationalsprit - og lærer, hvordan den gav brændstof til utallige arktiske ekspeditioner.
En blid gåtur snor sig gennem Oslos borgerlige hjerte til en ældgammel lokal pub, der er elsket af generationer af indbyggere. Sæt dig til rette med en traditionel skagenssandwich (smørrebrød) med sæsonens norske ingredienser; hvis du ikke foretrækker fisk og skaldyr, vil din guide arrangere et lige så godt alternativ. Måltidet ledsages af en typisk norsk fadøl.
Til sidst fører ruten til Oslos bedste håndværksølbar, som er kendt for at støtte små norske bryggerier. Her går du i gang med en smagning af fire til fem omhyggeligt udvalgte øl - fra sprøde pilsnere til humleprægede IPA'er - mens den lokale ølentusiast forklarer hvert brygs oprindelse, stil og smagsprofil.
Kom sulten og tørstig, og gå derfra med en dybere forståelse af Norges eventyrlystne ånd - både i glasset og i de historier, der har formet nationen.