Oplev alle oliens hemmeligheder på et sted i hjertet af Ogliastra, nærmere bestemt i Lotzorai på Sardiniens østkyst.
Du vil lære om egenskaberne ved de oliven, der høstes, forarbejdes og omdannes på en bæredygtig måde, og historien om de kulturer, der har fulgt hinanden på tværs af Middelhavet, på en fascinerende rejse, der går fra familiens århundredgamle oliventræer til oliemøllen. Her vil du deltage i en guidet smagning, hvor du vil lære at genkende olietyper og forstå, hvilke elementer du skal kigge efter, og hvordan du læser etiketter.
Det bliver en uforglemmelig sanseoplevelse dedikeret til wellness, bæredygtighed og god smag.
Program:
Besøg i olivenlunden, hvor oliventræernes fysiologiske egenskaber og oliventræets historie i Middelhavsområdet forklares, og hvor man lærer om dets rolle.
Besøg på oliemøllen, hvor de forskellige faser i olivenforarbejdningen og udvindingen vil blive forklaret med henblik på cirkulær økonomi.
Guidet oliesmagning, hvor du lærer at genkende EVO-olie gennem smags- og lugtesansen.
Et hyggeligt øjeblik, hvor der vil blive smagt på nogle af de traditionelle retter, der er tilsat ekstra jomfruolivenolie.
Den guidede smagning foregår udendørs og omfatter forskellige typer EVO-olie. Derefter smages der på følgende fødevarer i kombination med ekstra jomfruolivenolie: brød, sæsonens frugter og grøntsager, kartofler, culurgiones eller coccoi prenas, casu ascedu og desserter.
Glutenfri og veganske løsninger er tilgængelige, hvis man giver besked til nummeret på reservationsvoucheren mindst to dage før oplevelsen.