Oplev alle oliens hemmeligheder på et sted i hjertet af Ogliastra, nærmere bestemt i Lotzorai på Sardiniens østkyst.
Du vil lære om egenskaberne ved de oliven, der høstes, forarbejdes og omdannes på en bæredygtig måde, og historien om de kulturer, der har fulgt i Middelhavet, i en fascinerende rejse, der bevæger sig fra de århundreder gamle oliventræer til oliemøllen. Her vil du deltage i en guidet smagning, hvor du vil lære at genkende olietyper og forstå, hvilke elementer du skal kigge efter, og hvordan du læser etiketter.
Det bliver en uforglemmelig sanseoplevelse dedikeret til wellness, bæredygtighed og god smag.
Program:
Besøget begynder i olivenlunden, hvor vi får forklaret oliventræets fysiologiske egenskaber og dets historie i Middelhavsområdet og lærer om dets rolle. Derefter går vi til olivenmøllen, hvor vi forklarer olivenforarbejdningens faser, og hvordan udvindingen foregår med henblik på en cirkulær økonomi. Oplevelsen afsluttes med en guidet smagning af olien.
Den guidede smagning omfatter forskellige typer EVO-olie parret med traditionelle Ogliastra-madvarer, der fås alt efter årstiden.
Løsninger til glutenintolerance og veganere er tilgængelige, med forudgående besked til nummeret på reservationskuponen mindst to dage før oplevelsen.