En lækker hyldest til en af naturens mest dyrebare gaver, som øen Naxos har fået i overflod. En anden vigtig afspejling af den lokale kultur. Tag med på en tur, der begynder for mindst 5.000 år siden, som alderen på det ældste oliventræ på Naxos antyder, dengang olivenolieproduktion var en meget mere omhyggelig proces, og naxianerne fejrede i taknemmelighed over, hvad naturen så gavmildt tilbød dem.
Sæt gang i dine sanser med en idyllisk olivenoliesmagning midt i en privat olivenlund, der ligger i et roligt hjørne af en summende landsby. Der møder du ejeren og den passionerede olivenolieproducent, som tager dig med på en tur i sin olivenhave, besvarer alle dine spørgsmål om olivendyrkning og lærer dig at vurdere forskellige typer olivenolie.
Nyd chancen for at besøge et af øens olivenraffinaderier og lær, hvordan teknologien udviklede de samme grundlæggende principper og hjalp med at hæve standarderne for udvinding af olivenolie. Mød den unge ejer, og hør om hans vision om at fortsætte familiens tradition på den mest bæredygtige måde.
Besøg en gammel, traditionel olivenpresse, og prøv at forestille dig, hvordan den fungerede for bare et par årtier siden. Træd ind i anlæggets smagslokale, og opdag, hvor interessant olivenolie kan smage, ved at smage på en række lækkerier baseret på olivenolie.