Velkommen til Acetaia Gambigliani Zoccoli, en af de få tilbageværende eddikefabrikker, der kun og udelukkende producerer traditionel balsamicoeddike fra Modena PDO.
Vores tur inkluderer et guidet besøg på Antica Acetaia, hvor vores eddikefade opbevares, efterfulgt af en smagsprøve på vores elskede produkt og et rigt udvalg af lokale delikatesser, som man kan kombinere det med.
Du vil blive budt velkommen af Mario og Giorgio Gambigliani Zoccoli, som vil fortælle dig alt, hvad der er værd at vide om familiens historie, fabrikken, den traditionelle balsamicoeddike fra Modena PDO og dens produktion. Turen fortsætter med et besøg i Acetaia, som ligger på loftet i villaen, hvor vi opbevarer vores dyrebare tønder.
Nu er du klar til at smage på den traditionelle eddike sammen med nogle af de delikatesser, der har gjort Emilia-Romagna berømt over hele verden.
Menu:
• 3 typer Parmigiano Reggiano-ost (18 måneder, 24 måneder og over 30 måneders lagring)
• 2 slags ricotta (fra ko- og fåremælk)
• 2 slags omelet med grøntsager (courgette, peberfrugt og løg)
• 3 slags bagt focaccia-brød (med olie, ost og svampe, ost og skinke)
• 8 typer tørret kød (Prosciutto Crudo di Parma D.O.P., Mortadella di Bologna, salami, ciccioli, coppa, pancetta, coppa di testa, lardo)
• Risotto med Parmigiano Reggiano-ost
• To slags desserter (ricotta-kage og cheesecake)
• Kaffe
• Hjemmelavet spiritus (Limoncello og Nocino)