Når vi mødes på vores mødested, tager vi en kort tur til et lokalt marked i nærheden af vores hus for at købe grøntsager og alle de andre ingredienser, vi skal bruge til at lave mad.
Bagefter tager vi hjem og starter med en teceremoni, hvor du lærer den traditionelle måde at lave marokkansk myntete på. Og selvfølgelig drikker vi te, mens vi lærer hinanden at kende.
Næste skridt er at starte madlavningsprocessen, hvor deltagerne lærer nye teknikker til at skrælle, hakke og krydre taginerne med de rigtige krydderier, som vores bedstemødre og mødre gør derhjemme. Og vi laver normalt 6 retter på én gang, afhængigt af hvor stor gruppen er, så du lærer flere ting på én gang. Mens vi laver mad, taler vi indgående om marokkansk kultur, traditioner og historie.
En liste over retter, vi plejer at lave:
. Oksekød med svesker tagine
. Kylling med tagine med konserveret citron
. Tagine med grøntsager
. Kødboller med tomatsauce og æg (Kefta)
. Shakshouka (sød peberfrugt)
. Stegt eller grillet auberginesalat (Zaalouk)
Nogle gange kan vi tilføje 1 eller 2 ekstra sideretter afhængigt af deltagernes kostvaner og gruppens størrelse. Maden serveres som en buffet i slutningen af timen, så du kan smage på hver enkelt ret. Listen over retter, vi laver, kan nogle gange være mindre end 6, hvis antallet af deltagere er mindre end 8, men det skal du ikke bekymre dig om, for vi har altid folk nok til at lave alle disse retter.
Deltagerne arbejder sammen som et hold om at lave forskellige retter, og det hjælper dem med at lære flere retter end bare én bestemt ret ved at bruge forskellige krydderier, og vi laver også vegansk, vegetarisk og glutinfri mad.
Madlavningskurset varer 4 timer, fra vi mødes, til du spiser, og da du er på ferie, er vi selvfølgelig ikke stressede med tiden; du føler dig som hjemme.
I slutningen af timen er det tid til at smage og spise det, du har lavet, og som regel deler vi om aftenen et link til vores hjemmeside, hvor du kan finde opskrifter på de retter, vi laver, og mange andre retter.