Din oplevelse begynder, når du bliver hentet fra din overnatningssted efter morgenmaden. Lær din engelsktalende guide at kende, og kør til det majestætiske Golconda Fort, som ligger ca. 11 km fra byen. Komplekset blev oprindeligt bygget som et mudderfort og har undergået forandringer gennem århundrederne under Bahmani-sultanernes og Qutub Shahi-dynastiets herredømme. Lær om bygningens akustik og det indviklede vandhåndteringssystem, der er designet her. Din guide vil forklare fortets historie, og hvordan det formede Hyderabads og dets folks fremtid.
Ved middagstid går turen til Qutub Shahi-gravene, som ligger tæt på. De imponerende granitgrave, buer og søjler er rejst til minde om regionens herskere og er et besøg værd. Gå en tur gennem haven, og besøg udstillingen for at lære mere om betydningen af dette vartegn.
Fortsæt til Hyderabads gamle bydel, hvor du besøger Chowmahalla-paladset, som engang var hjemsted for nizamerne, der er kendt for at være en af Indiens rigeste familier. Der var brug for hele 7000 tjenere til at vedligeholde det overdådige palads. Nogle af de bemærkelsesværdige sektioner i dette palads omfatter en vandfontæne, veteranbiler, indviklede udskæringer, lysekroner af glas og den store durbar-sal. Om fredagen er Choumahalla lukket, og vi besøger i stedet den spektakulært byggede Badshahi Ashoorkhana.
Den endelige destination er Charminar, et monument, der er symbolsk for byen Hyderabad. Den blev bygget i 1591 af Mohammed Quli Qutub Shahi, den femte sultan i Qutub Shahi-dynastiet, for at fejre afslutningen på et dødeligt pestangreb på byen. Hør om legenderne om dette sted, f.eks. at der findes en hemmelig tunnel under Charminar, som er forbundet med Golconda Fort, og som blev skabt som en flugtvej for den kongelige familie i nødsituationer. Når turen er slut, bliver du kørt tilbage til dit hotel.
Turen er arrangeret af Five Senses Tours Private Limited, som er anerkendt af turistministeriet. Virksomheden støtter lokalsamfundene ved at sørge for levebrød, uddannelse og ansættelse af lokale guider og indkøb af lokale produkter.