Velkommen til Zadar, et sted hvor tradition møder urban stemning. Her, på byens middelalderlige torv, akkompagneret af musikken fra havorglet og fristende dufte fra de nærliggende restauranter og bistroer, starter dit madlavningseventyr.
Zadar, det historiske centrum for den mægtige venetianske republik og hovedstaden i hele den dalmatiske region, værner om mange unikke opskrifter og traditioner i forbindelse med mad. I fortiden var det en vigtig havn ved Adriaterhavet og hjemsted for mange udlændinge, købmænd, sømænd og handelsfolk, der berigede det lokale køkken ved at introducere middelhavsurter og forskellige krydderier til enkle lokale måltider.
Vores madlavningskursus starter på café Lovre på det centrale torv i byen. Forestil dig, at du starter en dag som lokal med en cappuccino i en centralt beliggende bar og diskuterer, hvad du gerne vil have til frokost eller aftensmad. Sammen med din guide vælger du ingredienserne til frokosten eller aftensmaden: frisk fisk og anden havmad, forskellige frugter og grøntsager, hårde og bløde oste, honning fra Velebit-bjerget, friske æg, dalmatisk røget skinke, grappaer, likører, vin.
Efter shopping følger dit madlavningskursus! Kokken vil være til rådighed hele tiden for at give dig nogle tips, vise dig nogle specielle teknikker og dele de små hemmeligheder i det dalmatiske køkken med dig. Nyd din tid med at forberede måltidet og god appetit!
Anbefalet menu: muslinger buzara, fyldte calamari / fisk i folie med årstidens grøntsager, fritule ( traditionel dalmatisk dessert )