Denne halvdagstur giver dig mulighed for at udforske Laos' skønhed via dets særlige madsmag. Når du deltager i denne tur, får du praktisk undervisning i Laos traditionelle ingredienser på det lokale marked. Derudover vil du lære at tilberede nogle typiske traditionelle laotiske retter og forstå mere om vaner og skikke i det laotiske køkken.
Dette madlavningskursus er tilgængeligt på to tidspunkter: morgenkursus 9.00-13.00 og aftenkursus. 15.00-19.00.
På afgangstidspunktet bliver du mødt og afhentet i hotellets lobby af en engelsktalende guide. Derefter kan man vælge at tage en bil eller en tuk-tuk til det lokale marked. Her vil du bruge tid på at udforske friske fødevarer på markedet og lære om de ingredienser, der indgår i din kommende madlavningslektion. Du vil blive vist rundt på markedet for at se de lokale produkter, såsom typiske former for kød og grøntsager, tørre fødevarer, der bruges i lokalbefolkningens daglige måltider, såsom pa daek, en fermenteret fiskesauce. Du skal være imponeret over de friske ingredienser med nogle spændende og ukendte smage.
Når du forlader markedet, går du ned til Mekong-floden til din madlavningstime, hvor du vil blive undervist i, hvordan du bruger traditionelle køkkenredskaber til at lave en række populære laotiske retter.
Du får en drink ved ankomsten til køkkenet, hvor du lærer kunsten at lave perfekte klistrede ris, eller khaoniaow, som er en vigtig ret i Laos. Kokkelæreren vil vise dig, hvordan du tilbereder hver ret, herunder tam makhoung (krydret papayasalat) og ping gai (grillet kylling), mok pa (fisk dampet i bananblad) og enten jeowmaklin eller jeowmakkeua (tomat- eller auberginedip).
Du afslutter din praktiske lektion med en autentisk dessert: mango eller banan med klistret ris, dampet i et bananblad.
Efter lektionen kan du købe laotisk øl eller en alkoholfri drink og nyde din frokost under et skyggefuldt mangotræ med en smuk udsigt til landsbylivet langs Mekong River Road.