Denne fantastiske kulinariske oplevelse starter ved mødestedet på Plazoleta i San Pedro, et dejligt sted, hvor markedet i San Pedro ligger.
Markedet blev åbnet i 1925, og under markedsturen vil du se tusindvis af butikker med et stort udvalg af fødevarer som oste, frugt, grøntsager, kunsthåndværk, menuer og meget andet.
San Pedro-markedet er det vigtigste indkøbssted i byen, hvor turister og lokale kommer hver dag. Dette sted var en del af Inka-stien, der var forbundet med Plaza de Armas,under Inkariget.
Madturen fortsætter med en kort gåtur til madlavningsstudiet, der ligger meget tæt på markedet i det historiske centrum af Cusco. Køkkenet vil være klar til at starte Peruvianske madlavningskurser.
Du starter med at lave en peruviansk cocktail kendt som Pisco Sour. Denne traditionelle alkoholiske drik er lavet med Pisco, en destilleret druesprit, med passionsfrugtjuice.
Den professionelle kok vil trin for trin forklare, hvordan man tilbereder en 4-retters menu med grundlæggende madlavningsteknikker. Vi starter med at forberede første ret, en dejlig Mashua Cream ledsaget af lilla majschips. Mashua er en knold, der høstes i de høje Andesbjerge i flere sydamerikanske lande, og som minder meget om kartofler, og den har gode ernæringsmæssige egenskaber.
Til anden ret skal du tilberede tre forskellige typer ceviche. Den ene vil være classic style med rødløg og koriander. Den anden bliver en ancestral style med tumbojuice, en frugt, der stammer fra den høje jungle i Andesbjergene, som minder om passionsfrugt og er rig på C-vitamin. Den tredje ceviche består af kushuro (alger fra Andesbjergene), tarwi (soja fra Andesbjergene) og camu camu, som giver en eksplosion af smag.
I tredje ret skal du tilberede en udsøgt rocoto peberfyldt med svampe og grøntsager, ledsaget af en økologisk havesalat og en blød, cremet kartoffeltærte. Rocoto er en slags chilipeber, så den har en stærk smag. Til kartoffeltærten skal du bruge tre forskellige slags kartofler.
Du vil smage på hver af dine retter i slutningen af hvert kursus for at nyde det traditionelle peruvianske køkken, der er lavet med dine egne hænder, og dele et behageligt øjeblik med resten af gruppen. Du kan også smage alkoholfrie drikke som Chicha Morada, en sød drik lavet af lilla majs.
I fjerde ret skal du nyde desserter lavet med aromatiske og friske eksotiske frugter, såsom lucuma, guldbær og cherimoya.