Tag med en talentfuld lokal kok, der er født og opvokset i hjertet af Firenzes mest autentiske fødevaremarked, på en uforglemmelig madtur blandt boderne på Sant'Ambrogio købmandsmarked. Spis dig vej gennem renæssancens vugge, og lær det toscanske køkkens råvarer at kende sammen med en fremragende stjernekok.
Mød din særlige kokkeguide i hjertet af Firenze, og start eventyret med en espresso! Gør dig klar til at gå sammen med kokken gennem dørene til Sant'Ambrogio madmarked: det florentinske hellige tempel for friske og ægte produkter siden 1873.
Start på salamibutik og smag på de mest berømte toscanske pålægsvarianter. Fra klassikeren prosciutto til salame og finocchiona, kildrer du appetitten med en velsmagende salamitallerken.
Fortsæt med at udforske markedets dybder, og stop ved osteboden for at få din anden smagsprøve. Prøv nogle af de mest berømte lokale formaggi, mens du opdager den utrolige kunst, det er at lave ost.
Nu er det alvor: Tag plads og smag på nogle af de sande søjler i det toscanske køkken, direkte fra disken i delikatesseforretningen. Fra pappa al pomodoro til brasato og francesina, prøv dagens retter, mens du nipper til en af husets stærke vine. Tag dig tid til at nyde de rige smagsoplevelser fra den lokale tradition, lavet med enkle og beskedne ingredienser, mens du slapper af inden anden del af turen.
Derefter forlader du markedet, og efter en kort gåtur i det livlige Sant'Ambrogio-distrikt kommer du til en lille vinbutik, hvor du kan smage to af bedste lokale vine. Toscana er faktisk verdensberømt for sine kvalitetsvine, og du får mulighed for at smage et glas rødvin og et glas hvidvin sammen med et par bruschettas, eller crostoni, som de lokale siger. Løft jeres glas og udbring en skål! Nyd den afslappede atmosfære i enotecaen, og nip langsomt til dine vine, så du bedre kan værdsætte hver eneste smagsnuance.
Tid til det sidste stop! Der er ikke noget bedre end at afslutte turen med verdens mest elskede dessert: Italiensk gelato. Cono eller coppetta, vælg din yndlingssmag fra en af de bedste isbutikker i byen. Lad dig charmere af den farverige udstilling: Du kan være modig og prøve nogle af de mest usædvanlige smage eller holde dig til klassikerne, uanset hvad vil du forstå, hvorfor enhver undskyldning er god nok for italienere til at spise gelato hele året rundt, selv om vinteren!