Hent bilen og kør vestpå til den storslåede Adega Mãe, ca. 40 minutter fra Lissabon. Turen begynder med et besøg i de smukke vinmarker, hvor vi lærer om de forskellige vinsorter, der breder sig langs bakkerne, og deres individuelle karakteristika. Bagefter skal du lære om processen med at fremstille vinen, og magien sker i tempelrummet, hvor vinen hviler i træfade. Sidst, men ikke mindst, skal du smage fem vine (to røde, to hvide og en rosé) og blive beruset af deres egenskaber.
Efter den første vinoplevelse på den storslåede Adega Mae, og fordi det er frokosttid, spiser vi frokost på en nærliggende typisk portugisisk restaurant, der har specialiseret sig i grillet havmad, og det bliver helt sikkert en af de bedste madoplevelser på hele din rejse. (Priser mellem 10-20 €/pp).
Efter frokost kører vi i 30 minutter til den lille landsby Cheleiros, hvor vi skal besøge dagens anden vingård. Besøget starter med landsbyens historie og vigtigheden af dette vinprojekt i det lille samfund, hvorefter vi fortsætter med vinprocessen og slutter af i tønderummet. Vi slutter af med at smage på 5 vine (3 røde og 2 hvide), herunder enkeltdruen Jampal, som er en unik drue i Portugal og i verden. Smagningen ledsages af hjemmebagt brød og olivenolie. Vi afslutter besøget med en lille gåtur rundt i landsbyen og besøger middelalderbroen Cheleiros, der er bygget på en gammel romersk bro.
Før vi vender tilbage til Lissabon, passerer vi det storslåede “Palacio Nacional de Mafra”, som er det største og mest imponerende barokpalads i Portugal, bygget af D. João V i det 18. århundrede. Et imponerende syn, uden for den turistmæssige mainstream.