Se, hvorfor det laotiske køkken - en aromatisk fusion af indflydelser og traditioner - er kendt for at være afbalanceret, delikat og smagfuldt. I et lille hold på 12 personer kan du lære nye færdigheder i køkkenet hos en berømt lokal kok, mens du ser og hjælper med at tilberede 7 traditionelle retter, som du kan spise til frokost.
I Luang Prabang, der betragtes som Laos' gastronomiske hovedstad, kan du tage til Tamnak Lao restaurant i byens centrum, hvor dit kulinariske eventyr begynder. Når du har mødt dine klassekammerater, tager du på en 1-times rundtur på et lokalt marked. Oplev det lokale dagligliv, mød leverandører, og hent de friskeste ingredienser.
Tilbage på restaurantens cateringskole begynder din traditionelle madlavningstime med en demonstration af, hvordan man tilbereder op til 7 berømte retter - som du kan nyde til frokost. Retterne omfatter:
- Luang Prabang-salat - en æggesalat med smag af koriander, brøndkarse og stegt hvidløg
- Feu Kua - klistrede risnudler med kylling og grøntsager
- Chicken Larb - en berømt laotisk salat med koldt kød
- Kheu Sen Lon-soy vermicelli-nudelret
- Oh Paedak - saftig ret med svinekød krydret med delikate Lao-aromaer
- Kheu Muk Kua Guo Moo - svinekød serveret med aubergine
- Gaeng Phet - en rød karryret med kylling serveret med kokosmælk, bønner og basilikumblade.
På din egen arbejdsplads skal du afprøve det, du har lært. Efter instruktioner fra en kogebog - som du kan tage med hjem - og med hjælp fra kokken, skal du lave 2 af dine yndlingsretter, før du spiser og finder ud af, om du kan blive Laos' næste topkok.