I Laconi i Oristano-området kan du deltage i en enestående sensorisk og kulinarisk oplevelse, hvor du opdager de aromatiske planter, der bruges til at fremstille chokolade og likører med Sardiniens karakteristiske smag og aroma.
Med vores ekspertguide Rosa, virksomhedens grundlægger og producent, vil du fordybe dig i en verden af indfødte aromatiske planter og lære at genkende og værdsætte bjergtimian, vild fennikel, myrte, enebær og helichrysum, som er øens grøntsagsskatte. Du vil få indblik i hemmelighederne bag produktionen, høsten og forarbejdningen, som dygtigt kombinerer innovative teknikker med respekt for århundredgamle traditioner, og til sidst vil du deltage i en guidet smagning, hvor de intense smage af chokolade og likører blandes harmonisk med øens aromatiske essenser.
Til sidst får du mulighed for at tage en uforglemmelig souvenir med hjem af disse lækre produkter, så du kan nyde de autentiske og unikke smagsoplevelser igen.
Oplevelsen er tilgængelig hele året rundt, men fra juni til september er der ingen chokoladesmagning, da de høje temperaturer i sommerperioden ikke tillader, at chokoladen bliver forarbejdet.
Program
Når du ankommer til gården, får du en guidet sanserejse gennem de æteriske olier, hvor du lærer hver plante og dens karakteristiske duft at kende.
Bagefter kan du smage på de forskellige typer chokolade og likører med urtesmag, som er typiske for Sardinien, og som dygtigt fremstilles på stedet.
Smagsprøver
Smagningen omfatter:
- seks typer likør: timian, fennikel, enebær, helichrysum, myrte og chokoladelikør;
(kun fra oktober til maj) forskellige typer chokolade: trøfler med mælk
- chokolade og myrte- eller timianlikør, mørk chokolade med myrte- eller timianfyld, mælkechokolade, mørk chokolade og puffede risstænger og chokolade med kirsebær i spiritusfyld.
Smagningen er kun for deltagere over 18 år, da likørerne indeholder alkohol.
Til børn og voksne, der ønsker alkoholfrie produkter, serveres en håndværksmæssig urtete med urter og, kun i perioden fra oktober til maj, alkoholfri chokolade.