Få mest muligt ud af en mad- og vintur ved at følge ruter uden for alfarvej gennem Heraklions landskab med olivenfarme, vingårde og vinmarker. Lær om Kretas kultur og historie, og nyd øens unikke gastronomi.
Turen starter med et besøg på en olivenfarm i landsbyen Skalani. Efter en gåtur i olivenlunden under vejledning af gårdens olivenoliespecialist vil du lære at genkende egenskaberne ved ekstra jomfruolivenolie. Grønne aromaer og smage, frugtagtige urte- og kryddernoter er blot nogle af de rene træk ved dette lækre produkt fra øen, hvor man hylder friske, lokale ingredienser. Passer til friske grøntsager, ost, kød, honning, lokale, vildtvoksende urter, brød og oliven.
Dernæst besøger du en af Kretas smukkeste vingårde i landsbyen Alagni, som er kendt for at producere fremragende vine af lokale druesorter. Nyd en rundvisning på den biodynamisk dyrkede vingård og i kælderen med din vinsommelier. Dit bord vil blive dækket lige ved siden af vinstokkene med en spektakulær udsigt over de høje “Lasithiotika”-bjerge. Vinsmagning og frokost omfatter en kombination af mad og vin med lokale retter og førsteklasses vine, der er specielt udvalgt af din sommelier, så de passer til din smag og dine præferencer.
Frokosten er en 3-retters mad- og vinmenu, som du kan nyde lige ved siden af vinstokkene. Forkæl dig selv med de unikke aromaer og smage af kretensiske grøntsager, vilde urter, ost og kød, tilberedt med urter og ekstra jomfruolivenolie. To forretter, en hovedret og en dessert vil blive parret med fine vine for at skabe en mindeværdig oplevelse for din gane.
- Det anbefales at starte dagen med en meget let morgenmad.