Der er ingen tvivl om, at Malaga har en legendarisk madscene. Det behøver man bare at se på markederne, restauranterne og caféerne for at konstatere. Men det er fisk og skaldyr, der virkelig skiller dette sted ud, og du vil dykke ned i denne side af Malagas køkken på denne guidede tur. Fernando, en af vores dygtige lokalguider, siger: “Fisk og skaldyr er på menuen de fleste steder her, men der er ikke mange turister, der sætter sig ind i historien og arven bag en så vigtig del af vores regionale køkken. Ved at booke denne tur kan du opleve noget, som ikke ret mange mennesker kender til.”
Når du har mødt din guide på det aftalte startsted, følger du med til et af byens fiskerkvarterer. Du skal gåtur langs strandpromenaden for at komme dertil, så som du kan forvente, er udsigten helt i top. Når du ankommer, vil din guide fortælle dig alt om fiskeriets historie og tradition i Malaga. Desuden får du mulighed for at mingle med et par lokale fiskere og høre fra dem, hvordan livet er. Herfra besøger du Casa de Banos, et kulturarvssted, hvor du kan lære om de fiskemetoder og både, der er blevet brugt siden begyndelsen af det 20. århundrede.
I stedet for at høre om maden får du mulighed for at smage på den. Espetos er meget populære i Malaga, og du kan se, hvordan de bliver lavet på første hånd under en madlavningsdemo. Sardiner og andre fisk lægges på træstokke og ristes over en åben ild, der er bygget på sandet. Når de er klar til at spise, slapper du af i vandkanten og sætter dig til rette.