Forlader hotellet gennem Funchal til private gårde.
Under denne udflugt besøger du en bananfarm i Funchal og ser, hvordan landmændene passer deres jord ved at interagere og lære mere om handlen. Små grupper og privat tur i et privat område.
Besøg Banana Business, der drives af regeringen, og lær mere om, hvad der sker med bananerne, når de er plukket, fra opskæring og udvælgelse til pakning. Privat besøg.
Banansmagning til sidst. (Bemærk, at vi om vinteren ikke altid har modne bananer).
Tag den gamle vej til et andet interessant stop, den private landbrugsskole, hvor landmændene kommer for at købe deres træer til plantning. Der er også en tur rundt på skolen for at se de internationale træer, der blev plantet for mange år siden, og mange lokale træer som avacodotræer, citrontræer og andre, når frugterne er i sæson, vil der blive tilbudt smagsprøver på frugterne til gæsterne.
Under dette besøg lærer du mere om de podningsmetoder, der bruges på øen.
Vi kører til den nordlige del af øen, hvor man kan se mange gårde og landmænd i arbejde. Uden for byen i et smukt landskab serveres frokosten i en hyggelig husrestaurant, hvor måltiderne tilberedes, som de lokale laver dem derhjemme. Fra friskbagt brød til tapas med lokale fødevarer, hovedmåltid med valg af fisk eller kød, friske grøntsager og lækre hjemmelavede desserter. Drikkevarer og kaffe er inkluderet i dette måltid.
Stop i Porto da Cruz, sukkerrørsregionen, for at besøge en af Madeiras ældste romfabrikker og se de dampmaskiner, der stadig er i brug. I løbet af sukkerrørssæsonen i april-maj er maskinerne i gang.
Den for mange ukendte kvæggård har været i denne families eje i over hundrede år, og de leverer det meste af mælken til fremstillingen af vores berømte “requeijão”-ost, og se de gamle malketeknikker. Smuk region med fantastisk udsigt.
Efter dette besøg kører vi tilbage til Funchal.