Kører langs Sortehavskysten til Chaqvi, fødestedet for georgisk te. Besøg Lao Zeng Zhaos bolig, den kinesiske te-mester, som etablerede Georgiens første te-plantager. Hør historier om teplantagernes oprindelse i Georgien, og kør videre til teområdet Guria.
Besøg derefter Anaseuli Experimental Tea Factory, som engang var det centrale omdrejningspunkt for teforskning og -produktion i Sovjetunionen. Komplekset dækker over 130 hektar og omfatter teplantager, en rekreativ park og forskellige bygninger.
Først udforsker vi teplantagen og dykker ned i udviklingen af georgisk te, især Kolkhida. Derudover undersøger vi billeder fra sovjettiden, der viser mennesker, maskiner og arbejdsprocesser på plantagen, og som giver et indblik i hverdagslivet på stedet i 1960'erne.
Derefter går vi til tefabrikken, hvor vi passerer gennem en naturskøn park og beundrer mosaikker og forskellige faciliteter. Undervejs vil du høre fascinerende historier om sovjetiske studerende, forskere og besøgende i komplekset.
På tefabrikken ser vi maskiner, der forarbejder forskellige typer te, bl.a. sort, grøn, hvid, gul og rød. Vi besøger også te-forsøgslaboratoriet, hvor te-kvaliteter testes.
Ved middagstid kører vi til landsbyen Nagomari, hvor vi nyder en picnic midt i de foryngede økologiske teplantager. Vi nyder lækker sort og grøn te sammen med hjemmelavet syltetøj, brød, ost og friske grøntsager.
Bagefter går vi en afslappet tur gennem teplantagerne og ser nærmere på teplanterne. Her lærer du om moderne metoder til tedyrkning og om, hvordan man identificerer og plukker teblade af højeste kvalitet.
Om aftenen besøger vi en traditionel guriansk gård i landsbyen Bakhvi. Gården har en økologisk tehave, grøntsagsmarker og vinmarker. Efter en guidet tur gennem gården deltager vi i en tesmagning og en workshop under ledelse af en lokal te-mester. Du lærer at brygge perfekt georgisk sort, grøn og hvid te og derefter nyde de dejlige smagsoplevelser.
Som afslutning på vores mindeværdige dag byder familien os varmt velkommen til aftensmad tilberedt i Gurian Grandmas køkken. Menuen indeholder: Shetutuli Qatami: Kogt kylling i guriansk valnøddepesto; Kirkvali Lobio: Sort bønnesuppe med krydret hassel; Chakindzuli: Kalvekød i en hvid, krydret vinsauce; Gurian pkhali: Hakkede, krydrede grøntsager, serveret med majsbrød.
For at optimere fordøjelsen nyder vi friskplukket urtete, før vi kører tilbage til Batumi.