Denne 1-dags tur tager dig med på opdagelse i Canavese, grænselandet ved foden af Alperne i Piemonte-regionen, en naturlig port mellem den italienske halvø og Europa. Denne region var en korsvej for hære, købmænd og pilgrimme, der fulgte ruterne Via Salaria og Via Francigena gennem dalen med Mont Blanc og Graie Alperne for at nå Torino, hovedstaden i Savoyen-regimet og den første italienske hovedstad.
Dette land med søer, bakker, skove og slotte er beskyttet af Serra Morenica, en af de største morænebakker i verden. Her nyder vinmarkerne godt af mikroklimaets sødme og producerer fremragende vine som Carema Nebbiolo og Caluso Erbaluce.
Det canaviske køkken har sine helt egne smagsoplevelser, bl.a. med kødpålæg og alpeost, “Capònet”, ruller af savoykål med kød, fyldte løg med amaretto, “Ajucche”, suppe af vilde urter serveret med brød, og “Bagna Caòda”, den fornemme ansjossauce, der serveres som dip til crudités. Alt dette er blot en forsmag på, hvad der venter dig på denne tur.
Detaljeret rejseplan:
Klokken tolv:
Guidet tur til et af slottene i Canavese-regionen. Alt efter sæson og kundernes præferencer kan man vælge mellem Castello di Agliè eller Castello di Masino. Nyd derefter frokosten på en lokal restaurant med en fast menu og vin inkluderet.
Om eftermiddagen:
Guidet tur i byen Ivrea efterfulgt af vinsmagning på en lokal vingård.