Angélique, din lokale guide, vil køre dig til hendes fødeegn i Champagne.
Mødestedet er kl. 13.30 på hovedbanegården i Reims eller kl. 14.00 på turistkontoret i Epernay.
Afsides fra det store hus vil du være i total fordybelse med uafhængige vinproducenter.
De 2 forskellige champagnedomæner, der blev besøgt, ligger i Montagne of Reims og Marne valléee underregionen.
Pinot-druer er konge der, for ikke at glemme et par Chardonnay-druer.
Disse lokale vinbønder er de største jordejere i Champagne og ejer 90 % af de 34.000 hektar vinmarker.
Det placerer dem i hjertet af champagnedynamikken!
Deres ekspertise er gået i arv fra generation til generation, hvilket har gjort dem til hovedleverandører af druer til de store brands.
At møde disse mennesker i deres kældre efterfulgt af smagninger af deres vine er en meget interessant oplevelse.
Eftermiddagen fortsætter med en byrundtur i varevogn i Epernay, Champagnes vugge og dens berømte avenue.
Det er her og ingen andre steder, at de store huse blev født.
Domæner som Moet et Chandon, Perrier-Jouet og Pol Roger har konkurreret i arkitektonisk dristighed og storslåethed om at give champagne sine adelsmærker.
De er i overensstemmelse med omdømmet for de 220 millioner flasker, der ligger i deres kældre.
Efter Epernay går turen til vinmarkerne og den maleriske landsby Hautvillers.
Et “must go” i regionen på grund af Abbaye-turen, hvor en berømt munk ligger begravet.
Dom Pérignon, en benediktinermunk født i Marne-regionen, var faktisk en meget vigtig kældermester.
Han er kendt som faderen til blanding af druer og crus (landsbyer).
På den måde forbedrede han i høj grad kvaliteten af vinen i Champagne.
Bag klosterhavens mure og på toppen af bakkerne vil du blive overrasket af en vid udsigt over Marne-floden og Cote des Blancs i det fjerne.
Der er planlagt et stop and go for at forstå Champagnes “terroir”, det hårde arbejde med jorden, de forskellige beskæringssystemer og høsten, der alle udføres med hænderne.
Det er et helt års arbejde, og arbejderne i vinmarkerne er i virkeligheden gartnere.
Voila! En eftermiddag i Champagne for at finde ud af, hvad der gemmer sig bag de gyldne etiketter og vinen med brioche-smag!
Når turen er slut, kører du tilbage til opsamlingsstedet i Reims eller Epernay, alt efter hvor du bor i regionen, mellem kl. 17.30 og 18.00.