Smag traditionel albansk mad i Durrës
Velkommen til turen, der kombinerer Durrësis historie, arkitektur, og traditionelle albanske mad. For det første anbefaler vi, at deltagerne ikke går overbord med deres morgenmad på hotellet, så de straks er klar til at smage de albanske madopskrifter og specialiteter, som vi vil tilbyde dig. Turen starter ved sportspaladset ''Ramazan Njala'' kl. 09:00, hvorfra vi besøger bondens marked. Der vil vi se de lokale frugter, grøntsager og lokale fødevarer, der består af middelhavsprodukter. Derefter er næste stop ved en ''Byrek'' butik, hvor du får chancen for at smage den traditionelle albanske Byrek. Det er en saltet tærte, som regel fyldt med hytteost eller kød. Hvis du vil opleve at spise Byrek som en albaner, skal du prøve det ledsaget af en yoghurtbaseret drik kaldet ''dhallë''. Når vi går på byens hovedboulevard, kan vi se den italienske arkitektur fra årene og de mange butikker og barer, der åbnede efter kommunismeperioden.
Efter denne gåtur kan du slappe af på en bar med traditionel tyrkisk kaffe. I Albanien elsker vi at tilbringe kaffetid med venner, det er en tid, hvor vi kan snakke, grine og selvfølgelig sladre. Afslappet fra kaffepausen besøger vi det romerske amfiteater, bygget af Trajan-kejseren i begyndelsen af det 2. århundrede e.Kr. Amfiteatret blev bygget til at kunne rumme 20.000 mennesker, og det er det største i Balkan-området.
Derefter ankommer vi til promenaden i Durrës, som de lokale kalder “Vollga”. Det er tid til frokost, så lad os spise en traditionel albansk frokost i restauranten.