Nyd en spændende oplevelse, hvor du opdager den gamle sardinske tradition for ostefremstilling hos Argiolas Formaggi, en førende virksomhed inden for mejerisektoren i Dolianova, nær Cagliari, på det sydlige Sardinien. Du deltager i en guidet tur, som bliver en sand rejse gennem de sardinske fåre- og gedeostes historie og hemmeligheder, og du bliver vidne til de forskellige produktionsfaser: mælkeanalyse, de forskellige opskrifter, saltning i saltkar, modning og endelig tilberedning, emballering og forsendelse. Du vil blive involveret i en workshop om håndværksmæssig ostefremstilling med mulighed for at fremstille osten og til sidst smage den. I slutningen af turen får du desuden en smagsprøve på lokale produkter ledsaget af en vin fra de bedste vingårde på Sardinien.
Laboratorium
Ostefremstillingsværkstedet, der ledes af eksperter, består af tilberedning af osten på en håndværksmæssig måde med mulighed for at skabe din ost og smage den eller tage den med dig. En lærerig og oplevelsesrig oplevelse, der giver dig mulighed for at opdage ostefremstillingens hemmeligheder og dens proces trin for trin, fra koagulering af mælken til formning og saltning. Sjov og lærerig workshop for både voksne og børn med udlevering af et mindecertifikat.
Virksomhed
Argiolas Formaggi er førende inden for mejerisektoren og har i over 60 år produceret pecorino- og gedeoste med fokus på innovation, opmærksomhed på forskning, respekt for tradition og engagement i miljømæssig bæredygtighed.
Smagsprøver
Som afslutning på oplevelsen vil det være muligt at smage tre eller fire af gårdens mest berømte oste, ledsaget af et glas lokal vin. For mindreårige eller dem, der ikke kan lide vin, vil der være vand til rådighed.
Desværre er der ikke garanti for alternative oste til laktoseintolerante.