Start dagen som ægte lokale med en traditionel græsk kaffe på et legendarisk sted, der har serveret kaffe siden 1923, ledsaget af lækre Loukoumades. Efter dit kaffefix kan du gå til Athens livlige centrale marked. Dette marked er gennemsyret af historie og har modstået tidens tand, overlevet krige, bombardementer, jordskælv og lidenskabelige lokale, der prutter om de bedste tilbud. Gå i dialog med entusiastiske butiksejere, og nyd et udvalg af oliven, herunder de berømte Kalamata-oliven.
Dernæst går vi ind i to ekstraordinære fødevarebutikker i udkanten af markedet for at mæske os i uimodståeligt lækre pistacienødder, forskellige varianter af græsk fetaost af høj kvalitet og ikke at forglemme den himmelske kombination af græsk yoghurt toppet med et dryp lækker græsk honning - en ægte lokal specialitet, som du ikke vil gå glip af!
Gå derefter til en enestående restaurant, der specialiserer sig i det karamalniske køkken, mens du lærer historien om grækere, der blev fordrevet fra deres hjemland. Forbered dine smagsløg, når vi smager på pålæg og traditionelle meze-retter med østlige krydderier og smagsoplevelser.
Bagefter kan du slentre gennem det bohemeagtige Psirri-kvarter til et af byens mest ikoniske bagerier. Dette sted tiltrækker athenere fra alle samfundslag - præsidenter, festdeltagere og endda berømtheder flokkes her på alle tider af døgnet for at få en af deres berømte koulouris.
Ingen madtur til Athen ville være komplet uden at sætte tænderne i den ikoniske souvlaki. Forestil dig et græsk pitabrød fyldt til randen med saftigt svinekød, kylling, lam, tzatziki, løg og kartofler. Du kan prøve det på et trendy street food-sted, der drives af en gruppe passionerede kokke og venner, som tilbereder kød, der typisk kun findes på det græske landskab.
Næste stop er i Plaka-kvarteret ved foden af Akropolis, i en bar og et destilleri, der har været ejet af en familie, som har fremstillet likører siden 1909. Smag Brettos-familiens stjernelikør, mens du dykker ned i stedets rige historie, alt imens du er omgivet af levende, gamle tønder.
Forbered dig derefter på at stille din sult med nogle virkelig lækre hjemmelavede lokale retter. Sæt dig ned i en hyggelig, familiedrevet restaurant, og nyd deres daglige specialiteter, såsom de uimodståelige fyldte peberfrugter eller de trøstende lag af moussaka. Til sidst går turen til et charmerende bageri, hvor du kan forkæle dig selv med deres unikke søde tærte, Galatopi.