Châteauneuf du Pape Vintur
Châteauneuf du Pape-appellationen var en af de 6, der blev mærket som de første AOC-vine i Frankrig i 1936. De vinmarker, som romerne plantede, blev udvidet og udviklet af paverne i Avignon i det 14. århundrede.
I 1314 opdagede Clement V, den første pave i Avignon, den særlige jordbund i Châteauneuf-du-Pape. Hans efterfølger, John XXII, støtter ham, og det var under hans regeringstid, at vingården virkelig tog fart og spredte berømmelse ud over grænserne for “The Comtat”.
Den tidligere biskop af Avignon, Jacques Duèse, blev valgt som pave Johannes XII og efterfulgte Clemens V i 1316. Han drak regelmæssigt vinene fra vinmarkerne “i nord” og gjorde meget for at forbedre vindyrkningsmetoderne der.
Paven søgte et sted, der var tilstrækkeligt langt fra byen til at afskrække hoffolk, smigrere og snyltere, men alligevel tæt nok på til, at en kurer kunne tage derhen og tilbage til Avignon på samme dag. Det ideelle sted blev fundet på en bakke med udsigt over Rhônedalen cirka halvvejs mellem Avignon og Orange - Châteauneuf - og dette område blev placeret direkte under hans myndighed.
Når du når frem til denne berømte vinproducerende region, kan du gå på opdagelse i landsbyen og dens gamle slot, som var pavens sommerresidens under deres ophold i området. Her kan du nyde en betagende panoramaudsigt over dalen.
Vinsmagning om morgenen på en lokal vingård
Chateauneuf du Pape-vinene er kendt for deres fyldige rødvine, der hovedsageligt er lavet på forskellige druesorter som Syrah, Grenache og Mourvèdre.
Ved ankomsten til landsbyen er det tid til at smage nogle af de lokale vine på en lokal vingård. Derefter har du lidt fritid til at gå rundt og nyde en vintur med Chateauneuf du Pape-vine i de gamle pavekældre fra det 14. århundrede. Afhængigt af dine ønsker vil det være muligt at smage flere vine på de lokale vingårde, som din guide kan pege på.
Vinsmagning om eftermiddagen på en lokal vingård
Efter frokost kan du opleve din anden Chateauneuf du Pape-vingårdstur. Hør om dette unikke domænes historie, besøg installationerne og deltag i en kommenteret smagning af ejendommens vine. Benyt lejligheden til at spørge om vinfremstillingsprocessen, de forskellige udblødninger, der er mulige, og mest af alt lære om det store udvalg af druesorter, der kan bruges til at fremstille disse enestående vine.