Cagliari, det sydlige Sardinien, øens vidunderlige hovedstad. Her kan du opdage den gamle opskrift på den lækre culurgiones-pasta.
Vært er den talentfulde Damiano og hans søster, og du vil lære en opskrift, der er gået i arv i generationer, og som Damiano har lært af sin bedstemor siden barndommen. Du får udleveret en såkaldt “scivedda” (beholder) og bliver vist, hvordan du tilbereder pastaen. Derefter tilbereder du fyldet, inden du smager på alle ingredienserne. Dejen (som tidligere er sat til hvile) bliver derefter bearbejdet, og den typiske lukning af culurgiones “a spighedda” (i form af et øre) begynder.
Når alle culurgiones er afsluttet, sætter alle sig til bords for at nyde forretterne med et glas vin, mens vandet bliver kogt til det store måltid. Dette måltid vil helt sikkert glæde din gane!
Opskriften på culurgiones kommer fra Damianos bedstemor, som af og til laver culurgiones derhjemme med hele familien om søndagen eller i ferier. Den oprindelige culurgiones-opskrift stammer fra Ogliastra-provinsen (sydøst for Sardinien), hvor hvert amt har sin typiske opskrift. I løbet af denne øvelse vil du lære culurgiones-opskriften fra byen Jerzu.
Kurset afholdes af Damiano og hans søster. Hvis der skulle opstå problemer i sidste øjeblik, vil de blive erstattet af kvalificeret personale, som tidligere har deltaget i dette kursus.